Prijava

Vaša prijava

VIDEO: Igrači Gorice pobjedu u Lučkom posvetili Deanu Klafuriću


Lijepo je bilo biti navijač Gorice u subotu u Lučkom, a još ljepše je pogledati video poruku koju su igrači Gorice poslali preko svog kapetana sada već bivšem treneru Deanu Klafuriću. Gorica je u Lučko došla s namjerom ne izgubiti i takav gard igrači Gorice su demonstrirali tokom svih 90 minuta utakmice. Ivan Prelec je najmlađi trener u II HNL, no on i cijeli stručni stožer Gorice izgledali su kao da im je ovo posao koji rade desetke godina. I ne bi to bilo toliko čudno da prosjek godina čitavog stručnog stožera zamalo prelazi brojku 30, čime Gorica doista prednjači ovog trenutka u hrvatskom nogometu.

Od samog početka utakmice najveći neprijatelj za obje ekipe bilo je vrijeme. Lučko je započelo utakmicu sa petoricom “goričana” (Koprić, Travaglia, Serdarušić, Matoš, Mandić), a na klupi je bio Dražen Biškup. Netko bi pomislio da Gorica u Lučkom igra međusobno.

Odmah se pokazalo da su domaći mnogo dobili dolaskom Lovrića iz Lokomotive koji je bio najopasniji igrač domaćih, a u prvom dijelu lijepim udarcem pogodio okvir vratiju. Gorica je od samog početka držala sve konce utakmice u svojim rukama, no teren i visoka domaća obrana nisu dopuštali iznenađenje pa se tako na odmor otišlo sa upisanom najvećom prilikom domaćih, odnosno Lovrića.

U nastavku Lučko nije izdržalo. Kako je susret odmicao noge su bile sve teže, a Prelec je to itekako uočio te je u 67. i 71. minuti u vatru gurnuo Španju i Pejića koji su odradili upravo ono što svaki nogometni trener sanja, a to je da mu igrači s klupe rade dodatnu prevagu kad ulaze. Gorica je u posljednjih dvadesetak minuta držala domaćina u obruču, a tek sporadične kontre održavale su budnom i obranu gostiju. I kako to po tradiciji ide, Gorica je povela opet zahvaljujući prekidu. Španja u 88. minuti je nabacio iz kornera, Ljubisavljević je ponovno glavom nadvisio sve, a loptu je u petercu skrenuo Matošević uz Koprića za veliko slavlje Gorice. Svega tri minute kasnije u sudačkoj nadoknadi je srušen Žutić, a Župan bez razmišljanja dosudio kazneni udarac za Pejićevu sigurnu realizaciju i vrijednu 2-0 pobjedu Gorice.

II HNL 6. kolo

Lučko, stadion NK Lučko, gledatelja: 350; sudac: Župan (Bjelovar), pomoćnici: Tomić (bjelovar), Babić (Orahovica). četvrti sudac: Mlinarić (Sisak)

Strijelci: 0:1 Matošević (88), 0:2 Pejić (90+2, 11m)

LUČKO: Koprić, Lončar, Matoš, Petrović, Serdarušić, Ribić, Mandić, Lovrić, Travaglia, Barišić (od 72. Janjiš), Kunštić
Trener: Dražen Biškup

GORICA: Kahlina, Jančetić, Žutić, Ljubisavljević, Smoljo, Matošević, Humeljak (od 71. Pejić), Maslowski (od 67. Španja), Zenko (od 90. Povoljnjak), Šipoš
Trener: Ivan Prelec