Prijava

Vaša prijava

FOTO DVD Kuče proslavilo 120 godina rada


Veliku obljetnicu, čak 120 godina rada, proslavili su članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuče. Riječ je o jednom od najstarijih vatrogasnih društava u Turopolju i Hrvatskoj. Ono danas broji 65 aktivnih članova od kojih je 15 operativnih vatrogasaca, 170 potpomažućih članova te pedesetak djece i mladeži.

17.09.2017. – DVD Kuče proslavilo 120 godina rada. Foto: Suzana Majstorović

“Imamo puno djece i mladih koja uz veliki trud ostvaruju vrhunske rezultate na brojnim natjecanjima. Ove godine nam je počela izgradnja novog vatrogasnog doma i vrlo ponosni smo na to da novim generacijama ostavljamo nešto iza sebe”, rekao je predsjednik DVD-a Kuče Krunoslav Milatović.

Da je njihova najveća snaga u mladim naraštajima, smatra i predsjednik goričke vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić.

“Najjači su baš u kategoriji mladeži i to već pokazuju niz godina. Prošle godine na državnom natjecanju njihova ženska ekipa mladeži je bila treća u državi, to nije mala stvar. Ove godine su u županijskom natjecanju izborili prvo mjesto i opet odlazak iduće godine na državno prvenstvo”, ističe Mrakovčić.

17.09.2017. – DVD Kuče proslavilo 120 godina rada. Foto: Suzana Majstorović

Što se tiče opremljenosti društva, zadovoljni su, jedino im nedostaje moderniji kombi.

“Vodimo muku sa zastarjelim kombijem, ali nadamo se da ćemo uspjeti prikupiti sredstva i za novo vozilo, kako bi bili što sigurniji na cesti“, napomenuo je Milatović.

Galerija fotografija: