Prijava

Vaša prijava

FOTO ‘Zajedništvom za prosperitet Kurilovca i svih njegovih stanovnika’


Na dan pogibije prvih Kurilovčana 1991. godine na Sajmištu obilježava se dan ove gradske četvrti. I ove su se godine rodbina i prijatelji poginulih branitelja okupili, prvo na Sajmištu, a zatim i u Spomen parku Kurilovec kako bi položili vijence, zapalili svijeće i pomolili se u sjećanje na 15 poginulih Kurilovčana.

“To nije proslava Dana Gradske četvrti, već komemoracija i zahvala tim dečkima. Sve se mijenja, ali ostaje uspomena na naše heroje i to se ne smije promijeniti. Ne smije se promijeniti spoznaja o tome što su tih 15 mladih ljudi učinili za svoj Kurilovec i svoju Hrvatsku kada je bilo najpotrebnije”, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Kurilovec Ivan Novosel i pohvalio sve političke stranke koje sudjeluju u Vijeću Gradske četvrti jer:”Pokazali smo zajedništvo u Domovinskom ratu, a onda i 20 godina kasnije izgradnjom ovog Spomen parka. Ponosim se što smo i ove godine pokazali zajedništvo. Prvi put u Kurilovcu sve političke stranke sudjeluju u radu Vijeća jer nam je zajednički interes prosperitet Kurilovca i svih njegovih stanovnika.”

Okupljenim Kurilovčanima obratio se i predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas, a tom je prilikom kazao:”Ovdje smo prvenstveno zbog onih najmlađih. Zbog njih je najbitnije da nikad ne zaboravimo one koji su dali najviše za stvaranje ove naše Hrvatske, a to su naši branitelji”.

Galerija fotografija