Prijava

Vaša prijava

Sudačka trojka grubo oštetila Goricu i poklonila Varaždinu bodove


Kažu da fotografije i video govore više od tisuću riječi, pa tako će i ove potvrditi da je Gorica u utakmici sedmog kola II HNL grubo oštećena. Namjerno ili ne? Zaključite sami.

Gorica je rano povela, već u 5. minuti utakmice kada je Španja iz slobodnog udarca pogodio za 1:0. U 11. minuti Šipoš je glavom uzdrmao gredu, a već u 13. minuti drugi pomoćni sudac Lacović zaustavlja čistu situaciju Matoševića koji je krenuo jedan na jedan na vrata Nevistića. U 21. minuti prvi napad Varaždina, a centaršut odbija domaća obrana na oko 20 metara gdje snažno puca Mesarić, čija lopta pogađa vlastitog igrača u zaleđu pred Kahlinom i odbija se u mrežu. Sada je Ratković nijem. Slika i video će potvrditi da su suci danas imali samo jedan zadatak – zaustaviti Goricu svim sredstvima.

Situacija kod prvog pogotka Varaždina koja potvrđuje nedozvoljenu poziciju igrača od kojeg se lopta odbila u mrežu.

U 26. minuti Matošević izlazi sam pred vratara Varaždina vara vratara ali ga pogađa loptom u glavu i propušta veliku priliku za novo vodstvo Gorice. Igrala se 36. minuta kada Lacović još jednom zaustavlja čistu poziciju Šipoša na ubacivanje Pejića.

Samo dvije minuta kasnije Pejić je bio u velikoj prilici ali je predugo čekao pa odgodio za Šipoša čiji udarac Nevistić krajnjim naporom nogom zaustavlja i sprečava pogodak.

U nastavku u 48. minuti jedan nesporazum Kahline i Smolje zamalo kažnjavaju gosti. U 50. minuti Matošević puca neprecizno preko gola iz vrlo lijepe prilike. U 51. minuti Kurtović “nagrađuje” Žutića opomenom iako u novim pravilima ovo nije bilo sprečavanje protivnika u obećavajućoj situaciji za pogodak, a koliko je ta opomena bila važna za daljnji razvoj situacije potvrdila je 68. minuta kada je Žutić pao u kaznenom prostoru nakon prodora i zaradio drugu opomenu koja je Varaždinu donijela otvoren put ka bodovima. No, to nije bilo dovoljno za više od neodlučenog pa je uslijedila nova pomoć sudaca u kojoj je u evidentnoj nedozvoljenoj poziciji Sačer pokušao odglumiti nezainteresiranost za ovu akciju kako bi otvorio put u priliku Golubaru koji je nailazio iz drugog plana, ali je lopta pogodila Sačera u nogu te se odbila do Golubara koji je nesmetano ušao u kazneni prostor i asistirao Glavici za konačnih 1:2.  Sve dalje je bilo nevažno za ishod osim dvije lijepe prilike za Goricu koje su propustili Čagalj u 83. minuti i Maslowski iz slobodnog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Potvrdio je glavni sudac Kurtović to i u 77. minuti kada evidentno igranje otvorenim džonom igrača gostiju nije kaznio prekršajem a Varaždin je umalo i taj poklon pretvorio u pogodak. Nažalost, danas, smo u Velikoj Gorici svjedočili vrlo problematičnoj prezentaciji sudačke trojke čije je suđenje direktno utjecalo na krajnji ishod utakmice i ovakve situacije se u hrvatskom nogometu ne bi smjele događati, a ljudima koji ih provode zabraniti da se time bave. Gorica je u posljednjih pet utakmica ostvarila niz od pet pobjeda, a taj niz nam daje za pravo da ovo nisu bile slučajne pogreške. Igrači i stručni stožer iz svega moraju izići još čvršći i snažniji, jer Gorica je i u ovoj utakmici dala svoj maksimum, no zahvaljujući sudačkoj trojci bodovi su danas otišli u Varaždin.

Utakmica koja je nosila i epitet malog derbija imala je i humanitarni karakter u kojem je Gorica odlučila sav prihod od prodanih ulaznica sa ove utakmice (prikupilo se gotovo 15.000 kn) pokloniti obitelji nedavno tragično preminulog Domagoja Matezovića Mića.


Modelarska liga Zagrebačke županije