Prijava

Vaša prijava

Nikola Brajko najzaslužniji za vraćeni mir i samopouzdanje


U prva dva prvenstvena kola osvojenih šest bodova a onda u slijedeća četiri samo jedan, bio je učinak trećeligaša Udarnika prije srijede 27. rujna 2017. i gostovanja Vrapča na SRC Kurilovec. Prije vrlo važnog dvoboja za oba suparnika, sportski direktor kluba iz Kurilovca Darko Janječić govorio je o pehovima i propuštenim prigodama a za primjer isticao je događanja u 6. kolu u Vrbovcu kod poraza 0:1.

Nikola Brajko

 

“Odigrali smo odličnu utakmicu a potvrđuje to i činjenica da je za igrača utakmice proglašen suparnički golman. Imali smo prilika za povesti s više pogodaka razlike a nismo zabili ni jedan a onda za kaznu primili! To je prestrašno. Vrapče jednostavno moramo dobiti ili ću ja…”.

Pravili smo se da ne čujemo kraj rečenice a tko zna je li misao bila izrečena u zbilji ili šali (a tko to može skužiti vragolastog, cifrastog i popularnog Žicu?). Kako god bilo, Kurilovčanima nije bilo nimalo lako kada je Vrapče povelo u 17. minuti a ponajbolji igrač Udarnika Dražen Ladović si ga je sam sebi (prijatelju Kranjčecu) sprašio. U takvoj komornoj atmosferi i nevjerici, najprisebniji je bio trener Damir Biškup i naredio: “Brajko na zagrijavanje, ulaziš!”.

Inače standardni Nikola je u jednom eksperimentu trenera sjedio na klupi za pričuve uz cilj ulaska čim zatreba. Ušao je Brajko i ubrzo zabio za izjednačenje a ima i velike zasluge za drugi pobjedonosni kojeg je pospremio Filip Hodak. Evo kako je utakmicu vidio Nikola Brajko.

“Svaka utakmica u kojoj je pobjeda veliki imperativ je isto tako teška, posebno kod kuće gdje se uvijek očekuju novi bodovi a posebno nakon našeg nesretnog niza loših rezultata. To se odrazilo i na našu igru a nervozan ulazak u utakmicu rezultirao je nesretno primljenim golom. Najvažnije je da smo pokazali karakter i nakon primljenog gola uspostavili posjed a moj gol je bio nagrada želji i trudu kojeg je pokazala cijela ekipa. Uz svo poštovanje prema Vrapču, jedino što je bilo prihvatljivo za nas su 3 boda koja smo na kraju zasluženo i osvojili”– kazao je uvodno Nikola.

Ukratko je komentirao i dosadašnji tijek prvenstva. “Odigrano je 7 kola prvenstva a 10 osvojenih bodova za debitante u kvalitetnoj ligi nije loše ali osobno još nisam prežalio izgubljene bodove od Dugog Sela kod kuće i prošlo kolo u Vrbovcu gdje smo u svim segmentima nogometa bili bolja momčad a ostali bez bodova”.

Zanimalo nas je i koja pozicija najviše odgovara korpulentnom i neustrašivom momku koji ne štedi sebe ali bome ni suparnike. “Po vokaciji sam centralni napadač i to je pozicija u kojoj se najbolje osjećam. Osim toga trener me je znao koristiti i na krilnoj poziciji kao i u sustavu sa 2 napadača. Za špicu je uvijek bolje kad ima manje obveza u obrani, radi svježine potrebne u napadu, ali smatram da smo smo se fizički dobro spremili i da možemo maksimalno izdržati igru u oba pravca.”

Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Slijedi opet utakmica doma kontra Maksimira koji ne blista. Što Brajko očekuje? “U subotu 30. rujna 2017. od 16 sati na SRC Kurilovec (Gorica u nedjelju gostuje na Poljudu) je utakmica slična onoj protiv Vrapča. Mi u Udarniku želimo 3 boda u našem dvorištu i to ćemo pokazati na terenu. Atmosfera je odlična, novi igrači su se odlično uklopili i svi se zajedno radujemo novim izazovima i novim bodovima”-odlučan je Nikola Brajko, uz Dražena Ladovića najveći ratnik Udarnika.

Želimo mu od srca sve najbolje za 24. rođendan koji je bio dan uoči utakmice kontra Vrapča. “Osim rođendana, na sam dan utakmice sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu i priveo svoje školovanje kraju pa su mi ova 3 boda najbolji poklon”– otkrio je Nikola još jedan kuriozitet i vrlo važan događaj u svojem privatnom životu.

Velika čestitka, majstore, na rođendanu, diplomi, igri i golovima!!