Prijava

Vaša prijava

FOTO ŽRK Udarnik u novo prvenstvo ulazi znatno ojačan


Prvenstvo 2. HRL (ž) Zapad starta ovog vikenda (30.09./01.10.) s nešto izmijenjenim sastavom lige – novi članovi su Arena iz Pule (povratnik iz 1. lige) i Rovinj kao prvak 3. HRL (ž) Zapad, koji su zauzeli upražnjena mjesta Ivanića (plasirao se u 1. ligu) i Omišlja (kao posljednji vratio se u 3. HRL Zapad).

ŽRK Udarnik je nešto ranije nego prijašnjih godina započeo s pripremama za ovu natjecateljsku sezonu, a to logično inicira razmišljanje u smjeru veće ambicioznosti glede plasmana u odnosu na prošlu sezonu. Trener Mario Turan, koji je već krajem prošlog prvenstva (posljednja tri kola) vodio ekipu, održao je prvi trening 16. kolovoza i imao je nešto više od 6 tjedana da pripremi ekipu za prvenstvo.

Najveća dobit za klub je povratak Josipe Nuić, koja je u prošlom prvenstvu igrala zapaženu ulogu u redovima prvoligaša Sesveta, a rukometu se vratila i odlično krilo Anita Zrinušić. Sara Lovrenčić je nakon teške ozljede i operacije još u rehabilitacijskom procesu, Andrea Antonić također, ali Andrea bi možda mogla biti spremna od polovice jeseni.

Posljednja pripremna utakmica protiv Zeline (2. HRL Sjever) poslužila je treneru Turanu više za rotaciju svih igračica, a manje za uigravanje nominalno prve sedmorke. Raduje pucačka forma Lorene Broz, igračice koja je kod prethodnog trenera dobivala ‘uvredljivo’ malu minutažu te eksplozivnost Mie Kos na desnom krilu.

Udarnik sutra u prvom kolu igra protiv Murvice (Crikvenica) prošlogodišnjeg viceprvaka, utakmica je u Gradskoj sportskoj dvorani (subota, 30. rujna, 18:30 sati).

Galerija fotografija