Prijava

Vaša prijava

Dom za osobe treće životne dobi na Ključić Brdu dobio senzornu sobu


Dom za osobe treće životne dobi Oaza na Ključić Brdu, u kojem trenutno boravi 80-ak ljudi, proslavio je šestu godišnjicu rada. Tom prigodom otvorena je senzorna soba koja ublažava teškoće osobama oboljelima od Alzheimerove bolesti.

Foto: Zagrebačka županija

“Od osnutka doma trudimo se štićenicima pružiti usluge koje će njihov život učiniti ljepšim, ali i ublažiti njihove teškoće. U senzornoj sobi, a prvi smo dom u Županiji koji ima takav prostor, osobe oboljele od Alzheimerove bolesti mogu se smiriti. Kroz osjetila dobivaju razne impulse te zaborave na ono što je kod njih izazvalo nemir”, pojasnio je Mirko Žužić, vlasnik doma i dodao kako u Oazi trenutno boravi 10-ak osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti.

“Prije svega treba odati priznanje njegovom vlasniku što je imao snage sagraditi ovakav objekt. Bila je to, u početku, rizična investicija, no pokazala se uspješnom. Prema riječima štićenika oni su u ovome domu pronašli mir, zadovoljstvo i prijateljstvo. Zajedno s djelatnicima Oaze čine veliku obitelj”, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, podsjetivši i na brigu koju o starijim osobama vodi Zagrebačka županija, posebno kroz program ‘Pomoć u kući’ koji se provodi u općinama Žumberak, Pisarovina i Pokupsko.

Foto: Zagrebačka županija