Prijava

Vaša prijava

Udarnik u Opatiji ispustio pobjedu u 96. minuti


Udarnik je izgleda specijalist za sudačke nadoknade. Kod lidera trećeligaškog prvenstva Opatije kobna je bila 96. minuta  Imala je tada momčad Damira Biškupa zasluženo vodstvo 2:1, a onda je početkom 96. minute primila gol za gubitak dva boda. Nažalost, počeli smo sa suđenjem jer snažnog smo dojma da Matej Bezelj iz Pule nije imao ujednačen kriterij kod mnogih prosudbi, a problematičan je bio i dosuđen kazneni udarac za Opatiju u 61. minuti. Da je na bijelu točku možda pokazao u jednoj situaciji u prvom poluvremenu, gosti bi se vjerojatno manje bunili, ovako nekakva, možda kompenzacija, bode oči. Ali dosta o spornim trenucima, jer utakmica je bila po svemu ostalome za nogometne sladokusce.

7. listopada 2017. Opatija; Udarnik prije zagrijavanja foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Igralo se po prekrasnom vremenu u snažnom ritmu, relativno kvalitetno, čvrsto i muški, a zanimljivo, Udarniku nije pokazan ni jedan karton, domaćim igračima dva (Furijan u 56. i Rudan 94. minuti). U prvom poluvremenu mora se zabilježiti volejčina Sandra Ugrine (ranije igrao i u Gorici) u 32. minuti u bliži donji kut i čudesna obrana Domagoja Kranjčeca. Imao je Udarnikov vratar i u nastavku utakmice nekoliko brilijantnih intervencija, posebno je bila učinkovita i efektna ona u 64. minuti kada je na fantastičan način spasio mrežu gostiju. Da je Kranjčec proglašen igračem utakmice bilo bi u redu kao što je to i Nikola Brajko (prema Sportskim novostima). A opet je bio učinkovit i taj Brajko. U 49. minuti Ante Džaja je s desne strane majstorski centrirao na drugu stranu, a Brajko nebeski skočio i lukavo, precizno lobom pospremio loptu u suprotnu stranu za 0:1 vodstvo Udarnika.

7. listopada 2017. Opatija; Momčad Opatije prije zagrijavanja foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Opatija je izjednačila iz spomenutog i spornog kaznenog udarca (Alen Matovina), a novo vodstvo goropadnog i hrabrog Udarnika dogodilo se u 76. minuti. Stjepan Pralas je u nekoliko situacija muški ulazio u dvoboje i dobivao ih pa i tada je sudjelovao u akciji, a onda je opet, čini nam se Džaja, odigrao povratnu ovaj put na lijevoj strani, a Matej Kelava topovski pokupio loptu i zabio je u mrežu za novo slavlje prisutnih udarnika na terenu i gledalištu (dio drukera stiglo je u Opatiju s igračima u busu, a dio u privatnom aranžmanu). Na kraju je Udarnik ipak ostao bez zaslužene pobjede i dva boda, a kod izlaska s terena ljutiti i razočrani Ante Džaja bacio je najprije jednu, a onda i drugu kopačku visoko i daleko preko ograde prema moru Kvarnerskog zaljeva i Bakru (utješno, jednu su mu poderali oštri domaćini).

7. listopada 2017. Opatija; Džaja (desno) je bio dvostruki asistent foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Na kraju je sve završilo u korektnoj i veseloj atmosferi jer da je Udarniku prije utakmice ponuđen remi, svi od reda bi ga potpisali (ne bi jedino razočarani, ljutit kao ris navijač Čombe, koji je u nekoliko situacija prije utakmice odlučno prognozirao pobjedu Udarnika 2:1!!).

7. listopada 2017. Opatija foto: Mato Paviša/cityportal.hr

OPATIJA – UDARNIK 2:2

OPATIJA Igralište Opatije. Igrano 7. listopada 2017. od 15.30. Gledatelja 150. Sudac: Matej Bazelj (Pula). Pomoćnici: Ivan Jakičić (Poreč) i Stjepan Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Igor Rajko (Poreč). Delegat: Josip Krmpotić (Gospić).

STRIJELCI: 0:1-Brajko (49), 1:1-Matovina (61-11m), 1:2-Kelava (76), 2:2-I. Kovačević (90+6)

OPATIJA (4-2-3-1): Magaš-P. Kovačević (od 53. Pejanović), Cvetković (od 50. Dadić), Lazić, J. Rudan-Lucić, I. Kovačević-B. Bogolin (od 46. Matovina), Furijan, T. Rudan-Ugrina.
TRENER: Zoran Bogolin

UDARNIK (4-5-1): Kranjčec-M. Grdenić, Ladović, Čunčić, Čolić-Hodak (od 90. Turkalj), Kelava, Krsnik, Džaja (od 88. J. Lučić), Šarić (od 67. Pralas)-Brajko.
TRENER: Damir Biškup


Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva