Prijava

Vaša prijava

U Boćarskom domu posjetitelji proteklog vikenda uživali u domaćim delicijama


Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba u Boćarskom domu okupili su veliki broj posjetitelja. Na zagrebačkom Prisavlju svoje proizvode predstavilo je 95 izlagača. Posjetitelji su mogli kušati domaće prerađevine od voća o povrća, vina, suhomesnate proizvode, sir, med i pčelinje proizvode, kruh i kolače. Među izlagačima je bio i Gaja Papilovski koji je predstavio proizvode svoga OPG-a.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr

„Proizvodimo med od kestena te šumski, bagremov i livadni med. Riječ je o prirodnom proizvodu, prepunom peludnih zrnaca. Najbolja svojstva za ljudski organizam imaju tamni medovi, a naši medljikovac i med od kestena izrazito su kvalitetni po tom pitanju. Kesten je dobar za crijevna oboljenja i probleme sa želucem, a medljikovac ili šumski med ima puno željeza u sebi i dobar je za poboljšanje krvne slike“, pohvalio nam se Gaja.

OPG Ćordaš iz Donjeg Klasnića pokraj Gline predstavio se proizvodima od aronije.

„Izrazito smo ponosni na naše proizvode sok i pekmez od prirodno uzgojene te ručno obrane aronije. Proizvodimo i pekmez od šljiva i grožđa, jabučni ocat, ali nam je aronija ipak najvažnija. Njezinim uzgojem počela sam se baviti nakon što sam dobila otkaz. Imala sam zemlju na kojoj sam mogla početi uzgajati pa sam na nagovor prijatelja pokrenula proizvodnju. Na dva hektara posadili smo tri tisuće sadnica, a najviše proizvoda prodamo na kućnom pragu“, otkrila nam je Daniela Vlaisavljević.

Foto: zagrebacka-zupanija.hr

Ovogodišnju manifestaciju otvorila je vinska kraljica Lucija Šember, a svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

„Ovo je prilika da se poljoprivredni i proizvođači prehrambenih proizvoda promoviraju, ali i ponešto prodaju. Radi se o iznimnim proizvodima, neupitne kvalitete, koje kupci znaju prepoznati. Ovdje su i naše robne marke, proizvedene od provjerene sirovine. Dakle, Zagrepčanima možemo ponuditi doista potpuri kvalitete“, istaknuo je zamjenik Frankić.


Uplatnice za školsku kuhinju

Došel je došel Juraj Zeleni