Prijava

Vaša prijava

U Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica predstavlja novu uslugu – tablete i e-čitače


Gradska knjižnica Velika Gorica i ove se godine priključuje obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige – nacionalne manifestacije koja se od 15. listopada do 15. studenoga odvija u knjižnicama diljem Hrvatske. Poseban naglasak je na književnim susretima, tribinama i radionicama posvećenih knjizi i čitanju, a svake godine manifestacija se odvija pod središnjim motom. Ove godine tema je enciklopedizam, a moto manifestacije je Sve na jednom mjestu!.

“Mjesec hrvatske knjige započinjemo u Područnoj knjižnici Galženica znanstvenim predavanjem o Faustu Vrančiću. Već dan nakon toga predstavljamo novu knjižničnu uslugu koja će biti dostupna korisnicima u sva tri odjela knjižnice – korištenje e-čitača i tableta u knjižnici – što će omogućiti upoznavanje s digitalnom knjigom, digitalnim izdanjima časopisa i svime onime što nam danas olakšava pristup pisanoj riječi”, kažu iz Gradske knjižnice.

Projekt “Čitanjem oko svijeta” predstavit će strastvena čitateljica Barbara Tartaglia Roca koja je u godinu dana pročitala po knjigu iz svake zemlje svijeta. Za djecu i mlade održat će se književni susret s velikogoričkom književnicom Jasminkom Tihi-Stepanić koja će predstaviti svoj najnoviji roman “Dom iza žice”.

Povodom 125. godišnjice rođenja Ive Andrića održat će se književna tribina o autoru, a Mjesec hrvatske knjige zatvara se književnim susretom s jednim od naših najpopularnijih pisaca Mirom Gavranom, koji će uz moderiranje književnice Željke Horvat Vukelje predstaviti svoju knjigu “Nekoliko ptica i jedno nebo”.

Osim književnih susreta tu su i izložbe o enciklopedizmu u Dječjem odjelu i Područnoj knjižnici Galženica te izložba knjiga iz predstave “Pobuna knjiga” Dramskog studija POUVG, kviz za djecu “I ja znam!”, edukativni obilasci knjižnice i besplatni upisi za prvašiće svih osnovnih škola velikogoričkog područja, radionica scrapbookinga u sklopu radionica Četrtog četrka. Na dan nacionalne akcije “Danas ti čitam” srednjoškolci će se uključiti u dva programa – javno čitanje ispred Područne knjižnice Galženica i Lektiraonicu koja ove godine uključuje i radionicu snalaženja među izvorima informacija na mreži.


Humanitarna akcija „Noina staza“