Prijava

Vaša prijava

Stari grad Lukavec ispunili ljubitelji duhovne i klasične glazbe


Nakon što je publika prošle godine odlično reagirala na njihov prvi koncert duhovne i klasične glazbe u dvorcu Lukavec, Kulturno umjetničko društvo Stari grad Lukavec odlučilo je i ove godine dovesti glazbene goste i ispuniti staru utvrdu glazbom.

“Prošle godine je bilo jako puno publike i bili su oduševljeni, a ove godine smo odlučili sve ponoviti i povezati sa 100. obljetnicom ukazanja Majke Božje Fatimske, po kojoj naša crkva i nosi ime”, rekla je Ana Barišić, tajnica KUD-a Stari grad Lukavec, i ispričala kako su se folkloraši snašli u duhovnoj glazbi:”U našem društvu je dosta osoba starije životne dobi, mi ih zovemo ‘teticama’ i one imaju tako divne arhaične glasove, a one često pjevaju crkvene pjesme i mi uz njih učimo, tako da nam to nije strano.”

Osim domaćina i organizatora, koji je nastupio s dječjom i odraslom skupinom, na koncertu su nastupili i Mješoviti pjevački zbor KUEU Kaj iz Zlatar Bistrice, Gradski zbor Franjo pl. Lučić, Zbor umirovljenika Velikogorički biseri, Mješoviti župni zbor Papa dobri, Djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica te gudački orkestar Umjetničke škole Franje Lučića.

Galerija fotografija


Turopolska večer u Velikoj Mlaki