Prijava

Vaša prijava

Udarnik nosi bod iz Španskog


Desetkovani Udarnik (bez standardnih Ladovića, Marijana Grdenića, Kovačića, Pralasa, Ramljaka, Lučića, dok je Kristijan Brčić bio na klupi ali nije ulazio) nije blistao kao u subotu kontra Rudara 3:0 ali je u Španskom zasluženo uzeo bod. Dečki trenera Damira Biškupa stizali su u Špansko direktno s posla ili škole i razumljivo je što su u nekim trenucima djelovali možda pomalo pospano na jesenjam toplom suncu kojem su se pak veselili malobrojni gledatelji i ostali nezaposleni. Za Udarnik je tekma počela za poželjeti. Domaći su krenuli s centra i povratnom loptom kombinirali a u 27. sekundi utakmice Ante Džaja lukavo je presjekao jedan pas a onda preciznim udarcem pogodio desnu vratnicu od koje se lopta zabila u mrežu i bilo je 0:1. Domaći se nisu predali i zaigrali su vrlo britko na loptu ali ponekad i igrača što je prilično zbunilo goste koji nisu mogli zaigrati svoju kombinatoriku. U 15. minuti lijevi bek Španskog Matija Vedriš krenuo je hrabro ofenzivno i nakon kiksa nekog iz obrane Udarnika dokopao se lopte i svladao vratara Kranjčeca za 1:1. Borbena i ratnička igra Španskog imala je u nastavku oštrog dvoboja dvosjekli mač. Najprije u 33. minuti vrlo opasni napadač domačih Kristijan Dragović majstorski je iskoristio centaršut s desne strane i na prvoj stativi uletio kao metak i glavom rasparao Kranjčecovu mrežu za 2:1 vodstvo Španskog. Udarnicima je tim trenucima malo toga dobrog išlo od noge i činilo se da im se ne piše dobro a onda su domaći platili ceh igranju neoprezno preoštro. U 40. minuti Toni Šoša napravio je još jedan od mnogobrojnih prekršaja i sudac Davor Ješić iz Siska opravdano mu je pokazao drugi žuti što je značilo i crveni karton. U drugom poluvremenu Udarnik brojčano jači je dominirao i kružio oko bunkera Španskog a u 70. minuti proigran je dubinski Matej Kelava i zabio za konačnih 2:2. Kurilovčani su do kraja tražili i treći pogodak ali već smo spomenuli da igrom nisu bili na uobičajenoj razini i bod im je realna nagrada.

18.10.2017. Zagreb – Špansko – Udarnik 2:2. foto: Mato Paviša/cityportal.hr

ŠPANSKO-UDARNIK 2:2 (2:1)

ZAGREB Igralište Španskog. Igrano 18. listopada 2017. od 15 sati. Gledatelja 100. Sudac: Davor Ješić (Sisak). Pomoćnici: Matija Kukurić (Sisak) i Antonio JUšić (Kutina). Četvrti sudac: Igor Marić (Sisak). Delegat: Luka Lukić (Sesvete).

STRIJELCI: 0:1-Džaja (1), 1:1-Vedriš (15), 2:1-Dragović (33), 2:2-Kelava (70).

ŠPANSKO (4-2-3-1): Topić-Herek, Tabaković, Marić (od 78. Štignjedec), Vedriš-Gulić, D. Brčić-Zebić (od 67. Knez), Šoša, Dragović (od 46. Tičak)-Ljubičić.
TRENER: Mario Gotovac

UDARNIK (4-1-4-1): Kranjčec-Krasnić (od 46. Turkalj), Čolić (od 54. Šimić), Čunčić, Šarić-Krsnik-Hodak, Džaja, Karamatić, Kelava-Brajko.
TRENER: Damir Biškup

CRVENI KARTON: Toni Šoša (40-drugi žuti).

IGRAČ UTAKMICE: Kristijan Dragović


Osnove mikrokontrolera - Arduino