Prijava

Vaša prijava

Isplatila se ‘Muka malog vuka’


Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, predstavi Male scene dodijeljene su dvije nagrade na ovogodišnjem 20. Susretu ASSITEJ-a, koji se 16. do 20. listopada održao u Čakovcu.

Po izboru selektorice Katarine Kolega koja je odabrala 10 predstava, stručni žiri u sastavu Petra Mrduljaš Doležal (dramaturginja), Olja Lozica (redateljica) i Dario Harjaček (redatelj), dodijelio je nagrade najuspješnijim predstavama. “Muka malog vuka”, čiju režiju potpisuje Morana Dolenc, nagrađena je u dvije od ukupno 10 kategorija.

„Puno je kazališnih godina i nota iza mene. I nikada taj posao nisam radio zbog festivala i nagrada, već isključivo iz ljubavi – kako prema kazalištu tako i prema glazbi. A sada, kada je stigla nagrada, izuzetno mi godi i ponosan sam. Hvala dragoj Morani Dolenc koja me pozvala u projekt i hvala Maloj sceni i cijeloj ekipi “Muke malog vuka” jer bez njih doživljaj ne bi bio isti“, rekao je Vlatko Panić kojemu je dodijeljena nagrada za najbolju scensku glazbu.

Foto: Morana Belančić

Nagrada za glumačko ostvarenje i izvrsnu izvedbu dodijeljena je Luciji Barišić.

„Zaista je veliki gušt raditi i glumiti u predstavi kad imaš prilike surađivati s tako sjajnim autorskim timom. Sve to nekako ide s lakoćom kad radiš obiteljsku predstavu i pritom naiđeš na divne ljudi koji ti na neki način i postanu obitelj. Iznimno sam sretna zbog nagrade koja je zasluga cijele ekipe, a i zato jer sam mogla nazvati svoju mamu i reći joj radosnu vijest kojoj se uopće nisam nadala“, kazala je Lucija.