Prijava

Vaša prijava

Gorica se priprema za derbi u Dugopolju


Vikend u kojem započinje zimsko mjerenje vremena a uoči Dana mrtvih, nogometni klubovi središta Velika Gorica imaju nekoliko vrlo važnih i zanimljivih prvenstvenih dvoboja. Derbi jeseni igra naš drugoligaš Gorica u subotu od 15:00 sati u Dugopolju. Istoimeni domaćin je trenutno Gorici najozbiljniji konkurent za plasman koji vodi u 1. HNL (vodeći Dinamo II i druga momčad Hajduka igraju ligu van konkurencije). Evo što od derbija očekuje prvi čovjek Gorice Nenad Črnko: “Mi se jednako pripremamo za svaku utakmicu koja je pred namaCijenimo protivnika i njegove kvalitete ali imamo i dovoljno vjere u sebe da u Dalmaciju dolazimo igrati dobru utakmicu i dati sve od sebe, pa što bude. Liga ima mnogo svojih pozitivnih kvaliteta i puna je iskusnih momčadi što daje određenu draž gledateljima ali i neizvjesnosti u svakim utakmicama. Vjerujem u svoju momčad i stručni stožer i siguran sam da će oni dati sve da se pokušamo vratiti neporaženi, no, ovo je ipak derbi, a tu su uvijek moguća sva tri znaka. Nismo kompletni i u Dugopolje idemo bez Španje, Humeljaka, Matoševića, Pejića i Zenka koji je požutio u utakmici protiv Šibenika i to je sigurno hendikep za nas, no sreća je da nam se u odnosu na prošlo kolo vraćaju tada požutjeli Maslowski i kapetan Jančetić.”

HNK GORICA – foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Udarnik je druga perjanica nogometa u Turopolju, a gostuje u subotu od 14.30 kod neugodne Dubrave Tim kabel koju vodi bivši trener Kurilovčana Boris Perković a igraju također negdašnji vrlo važni igrači novog trećeligaša Petković i Stojić. Sportski direktor Udarnika Darko Janječić nam je rekao: “Igramo u Sesvetama na igralištu negdašnje Croatia Sesvete u Sesvetskoj dolini protiv jedne od najbolje posloženih momčadi u ligi. Dubrava ima sjajnog trenera Borisa Perkovića, koji je bio i naš trener pa nas poznaje u detalje. Također tu su i dva odlična igrača koji su prošle sezone igrali za nas a radi se o Stojiću i Petkoviću koji će sigurno imati i dodatni motiv. Moram spomenuti i jednog od najboljih igrača u ligi Juranovića koji igra u životnoj formi ali i mi imamo svoje adute. U Udarniku je odličnu atmosferu, imamo niz od 6 utakmica bez poraza i mi se jednostavno u ovoj utakmici idemo nadigravati i nadamo se pozitivnom rezultatu. Za subotnju utakmicu jako će nam nedostajati sve bolji Matej Kelava koji ima kartone te ozlijeđeni mladi desni bočni Grdenić. Još jednom naglašavam, strašno respektiramo Dubravu, ali idemo se potući pa neka bolji pobijedi. Siguran sam da tko god dođe na utakmicu neće zažaliti jer u svakoj momčadi ima puno dobrih igrača” – najavio je Janječić.

NK UDARNIK – foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Naši predstavnici u 4. HNL središta Zagreb Gradići i Polet imaju teška gostovanja u subotu od 15 sati u Zelini i Zagrebu. Posebno će teško biti momčadi iz Buševca jer Ponikve iz zapadnog dijela metropole su vodeće u redoslijedu i ciljaju 3. HNL dok Poletu jesenas baš i ne cvatu ruže. U petom rangu, odnosno Jedinstvenoj županijskoj ligi, lider Lukavec je u subotu domaćin Sutli u 15 sati, a Gorica II u isto vrijeme Lomnici. Domaćini su veliki favoriti. Klas u nedjelju od 14 sati igra u Kupincu. Favorit je i Turopoljac, lider 1. županijske lige istok, u nedjelju doma od 14 sati kontra Brcka. Kučani bi novom pobjedom bili korak bliže jesenskoj tituli prvaka. U subotu od 15 sati u šestom rangu igraju još Sava (SH)-Mladost Obrezina, Kloštar-Meštrica i Sloga Križ-Jelačić Vukovina, a u nedjelju od 14 sati Buna-Zvekovac, Vatrogasac Kobilić-Lonja, Mraclin-Oborovo i Dubrava Vrbovečka-Dinamo Hidrel.