Prijava

Vaša prijava

FOTO Stare zidine odlična kulisa za koncert pod maskama ‘Celloween’


Iz zidina dvorca Lukavec večeras su se čuli zvukovi klasične glazbe koju su izvodili učenici Umjetničke škole Franje Lučića na koncertu pod nazivom Celloween. Oko 50 učenika pod maskama sviralo je tamburice, violine, violončela, trube i flautu. Koncert je počeo impresivnom izvedbom skladbi ‘Can Can’ i ‘Hit The Road Jack‘ Gudačkog orkesta kojeg čini 30 učenika.

“Novost je da su nam došli i gosti iz Zagreba, iz Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Ovdje je i moja bivša učenica koja je otišla živjeti u Canterbury i još uvijek svira pa je i danas ovdje svirala. Učenici s oduševljenjem prihvaćaju nove stvari. Odaziv publike je velik i to nas veseli”, ispričala je Tea Krčelić Rabadan, profesorica u Umjetničkoj školi Franje Lučića i idejna začetnica ovog ‘glazbenog Helloweena’.

Orkestri i solisti uvježbali su i izveli 23 točke.

“Ovo je druga godina da smo u Lukavcu, ali kolegica Tea već dugo to organizira. Sam dvorac je idealno mjesto za ovaj projekt. Svaki prigodni koncert dobro dođe i kod publike pobudi posebnu vrstu interesa. Ovakvi koncerti su uvijek posjećeniji nego oni redovni”, ispričao je Borut Vidošević, ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića.

Galerija fotografija