Prijava

Vaša prijava

Gorica u furioznih 60 minuta uništila sve nade Novigrada


Netko od gostujućih navijača je s tribina u 31. minuti dobacio “svojima” na terenu: “nije vam ovo Dinamo”, a na semaforu je već tada pisalo visokih 3:0 za Goricu koja je prema svemu viđenom već tada trebala voditi sa puno većom razlikom ako zbrojimo prilike koje su gosti izbacivali sa gol linije ili pogađale okvir vratiju. Domaći nisu imali nimalo respekta protiv momčadi koja je prije pet dana gotovo izbacila trenutno vodeću momčad I HNL u utakmici HR kupa. Bila je to jedna od onih utakmica zbog kojih se dolazi na tribine a komentar na Facebook stranicama Gorice jedne od legendi VG nogometa sve navedeno je opisao ovako: “Utakmica za pamćenje”

Gorica je po prvi puta u svojoj povijesti od samog početka krenula sa trojicom stranih državljana (Ljubisavljević, Maslowski, Ojamaa) što je također jedan od podataka koje treba zapamtiti. Brzi protok lopte, odličan teren i tempo koji Novigrad punih 60 minuta nije mogao pratiti donio je puno pljeska na velikogoričkim tribinama. Moramo spomenuti i 25. minutu kada su navijači Gorice prigodnim paljenjem 25 baklji obilježili 25 godina od osnutka poznate VG navijačke skupine “Šljakeri”.

Već u 9. minuti Sedlaček je dobio loptu na svega nekoliko metara od domaćeg vratara i promašio nemoguće, no Ojamaa sve postavlja na mjesto 6 minuta kasnije kada u lijepom prodoru sa oko 14 metara pogađa suprotnu stranu vrata prekrasnim pogotkom, za rano ali potpuno zasluženo vodstvo Gorice. Bio je ovo prvijenac reprezentativca Estonije koji se tako u najljepšem svjetlu predstavio velikogoričkoj publici. U 20. minuti gledali smo bravuru Šipoša ali ostalo je 1:0, a dvije minute kasnije odličan udarac Maslowkog zaustavio je vratar Novigrada da bi se u nastavku iste akcije tresla greda. No dvije minute poslije spasa nije bilo, a u munjevitoj akciji preko desnog krila Jančetić je odličnim centaršutom pronašao Šipoša koji je u trku skrenuo loptu u mrežu. U 27. minuti ponovno je Šipoš bio u dobroj poziciji ali lopta nije našla put mreže, a minutu kasnije obrana Novigrada je ponovno čistila sa gol linije. No u 31. minuti još jedna mat pozicija koju je izradio Ojamaa lijepo završivši akciju, no vratar Novigrada je odbio loptu na visinu kaznenog prostora gdje Žutić lijevom nogom precizno pogađa dalji kut za 3:0.

Gorica je nakon odmora nastavila u istom ritmu, a u 52. minuti Maslowski prekrasnim udarcem iz slobodnog udarca povećava na 4:0, da bi u 56. minuti Šipoš postigao svoj drugi pogodak za visokih 5:0. Gorica je spustila ritam do kraja utakmice što su kaznili gosti u 64. i prvoj minuti sudačke nadoknade te preko Belakovića i Cenaja smanjili konačan rezultat i ublažili poraz.

Gorica je u ovoj utakmici pokazala vrlo visok ritam, a sve konce igre držali su Mario Marina koji ove jeseni igra možda i svoju ponajbolju sezonu, te Michal Maslowski. Ova dvojica su se tek za nijanse istaknula iznad cijele ekipe Gorice koja je u svim linijama u prvih sat vremena do vodstva 5:0 funkcionirala gotovo savršeno. Ne smijemo zaboraviti da je Novigrad u utorak odigrao napornih 120 minuta u kupu sa Dinamom i da je to sigurno ostavilo traga nad igračima koje vodi Nino Bule te da će ova momčad sigurno rasti kroz prvenstvo. Gorici pak ostaje nekoliko dana rekuperacije pa onda u petak vrlo zahtjevna utakmica protiv Hrvatskog Dragovoljca u Sigetu, kao uvertira za poslasticu sezone – osminu finala HR kupa kada će u utorak 14.11. na velikogorički travnjak istrčati prošlogodišnji prvak Rijeka. Utakmica se igra u 13:00 sati.

2. HNL -5. KOLO

GORICA – NOVIGRAD 5:2 (3:0)

Strijelci: 1:0 Ojamaa (15), 2:0 Šipoš (24), 3:0 Žutić (31), 4:0 Maslowski (52), 5:0 Šipoš (56), 5:1 Belaković (64), 5:2 Cenaj (90)

Gorica: Kahlina, Jančetić, Žutić, Sedlaček (od 73. Milanović), Čagalj, Marina, Ljubisavljević, Šipoš, Maslowski, Ojamaa (od 71. Humeljak), Muhar (od 67. Zenko).
Trener: Ivan Prelec

Novigrad: Boglić, Zirdum, Vrhovac, Pierre (od 57. Doći), Belaković, Batelić (od 46. Cenaj), Smirnov (od 67. Živković), Pamić, Pilj, Filipović, Burić
Trener: Nino Bule


Modelarska liga Zagrebačke županije