Prijava

Vaša prijava

Turopolske večeri, poput ove u Mičevcu, početak su stvaranja turopoljskog rječnika


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici i KUD Mičevec pripremili su 20. Turopolsku večer, a u večerašnjem programu, u Hrvatskom domu u Mičevcu, nastupili su KUD Nova Zora, KUD Velika Mlaka, OSS Buševec-Pučko kazalište, KUD Pleso, Područna škola Mičevec, HPD Kučani i KUD Mičevec. Prije početka programa domaćini su prikazali kratki igrani film ‘Priče iz Mičevca‘.

“Ovo je posebno jer se našao skup udruga koje promoviraju turopoljski govor, ples, običaje i pjesmu. Do sada su udruge pjevale, plesale, svirale i igrale skečeve na kajkavskom, ali ovo je sad zajednica koja ide zajedno po Turopolju”, objasnio je Stjepan Rendulić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, i najavio kako je ovo tek početak iz kojega će nastati i turopoljski rječnik.

Na očuvanju kajkavskog jezika i turopoljske kulturne baštine Mičevčani rade od najranijih godina, pa su tako i učenici Područne škole Mičevec pripremili izložbu, a u Hrvatskom domu, premalenom za sve koji su željeli doći, posjetitelji su mogli kupiti i domaći sok.

Galerija fotografija