Prijava

Vaša prijava

Udarnik iz Krapine donio tri velika boda


U 15. kolu prvenstva 3. Hrvatske nogometne lige Zapad, Udarnik je u Krapini s dva torpeda potopio vrlo dobri Zagorec i sada drži toliko željenu 5. poziciju u redoslijedu 18 ligaša.

Golove su zabili Matej Kelava u 80. i Filip Hodak u 85. minuti. Momčad trenera Damira Biškupa odigrala je kvalitetno, hrabro fajterski (inkasirali pet žutih kartona), taktički disciplinirano i na kraju ubojito.

Klupa Udarnika. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Počelo je prekrasnom i hvalevrijednom gestom domaćih. Uoči početka dvoboja darivali su igrača Udarnika Mislava Čunčića koji je do minulog ljeta više sezona na primjeren način nosio dres Zagorca i očito u Krapini ostavio dubok trag. Zagorci su dvoboj započeli goropadno i odlučni što prije probiti obranu Udarnika kojom je dirigirao upravo neprelazni stoper Čunčić. U 6. minuti Matej Hoić namjestio je Matiji Smrekaru zicer po sredini na pet metara a nespretno zahvaćena lopta otišla je visoko iznad grede vratara Kranjčeca.

Zagorec nije zaboravio svojeg bivšeg igrača Mislava Čunčića. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Smrekar inače takve zgode lakoćom pretvara u pogotke i prvi je topnik Zagorca. Samo minutu kasnije zabiti je mogao i Marko Mlinarić (nije to onaj legendarni “Mlinka” iz Dinama) ali ispriječio se blok gostiju. Treću veliku prigodu za Zagorec u 31. minuti nije iskoristio ranije prvoligaški nogometaš Stjepan Poljak jer je pucao previsoko i neprecizno. Nakon spomenutih događanja i dominacije Zagorca, Udarnik se postepeno konsolidirao i započeo svoju pas igru te isposlovao dvije zanimljive situacije pred Ranogajčevim vratima kada je Brajko zakasnio na ubačaj Kovačića a kasnije je ovog drugog zaustavio blok i pogotka nismo vidjeli.

Udarnik na zagrijavanju u Krapini. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Nakon odmora, Udarnik je kombinatorikom i ofenzivnim pristupom potpuno zagospodario terenom. U 63. minuti Džaja je sa 30 metara poslao pravi projektil na vratara Ranogajca koji je krajnjim naporom loptu skrenuo u korner nakon kojeg je Čunčić glavom opasno pucao ali zamalo pored bliže prve vratnice. U 80 minuti erupcija oduševljenja u redovima Udarnika na terenu, klupi za pričuve i slikovitim tribinama. Ante Džaja je s desne strane izveo korner a Matej Kelava uigrano usprintao na prvu vratnicu i vrhom kopačke pospremio loptu u mrežu pokraj ukopanih i zaprepaštenih domaćih braniča i bilo je 0:1.

Stjepan Poljak prije prvoligaški igrač najbolji je igrač Zagorca. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Nakon vodstva gostiju, domaći su jurnuli na sve ili ništa. U dvije situacije majstorski je reagirao golman Udarnika iskusni Domagoj Kranjčec, u jednom trenutku Zagorci su tri puta uzastupce pucali prema gostujućoj mreži ali lopta nije našla slobodni prolaz. Trener Biškup inteligentno je iz igre povukao borbenog Čolića, koji je imao žuti a mogao je zaluženo i pocrvenjeti, a onda je u 85. minuti sijevnula munjevita kontra brzanca Filipa Hodaka (trener Damir Biškup ga poslao u igru u 65. minuti umjesto vrlo dobrog ali još ne potpuno zdravog Božidara Karamatića) koji je s centra pobjegao čuvarima, prevario i Ranogajeca te mirno i precizno iskosa lijevo pogodio mrežu za nedostižnih 0:2.

Slavlje Udarnika u Krapini. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

 

ZAGOREC-UDARNIK 0:2

KRAPINA ŠRC Podgora. Igrano 11. studenog 2017. od 14 sati. Gledatelja 120. Sudac: Jakov Maleš (Zagreb). Pomoćnici: Krunoslav Blažeković (Sisak) i Antonio Jušić (Kutina). Četvrti sudac: Martin Tomačić (Draganić). Delegat: Igor Župan (Zaprešić).

STRIJELCI: 0:1-Kelava (80), 0:2-Hodak (85).

ZAGOREC (4-2-3-1): Ranogajec-Postonjski, Lešković, Hendija, Landripet-Sedak, Poljak-Turniški (od 57. Strabić), Hoić (od 81. Kresonja), Mlinarić (od 68. Iskrić)-Smrekar.
TRENER: Kristijan Mitrečić

UDARNIK (4-1-4-1): Kranjčec-Grdenić, Ladović, Čunčić, Čolić (od 78. Šarić)-Krsnik-Kovačić, Karamatić (od 65. Hodak), Džaja (od 89. Šimić), Kelava-Brajko.
TRENER: Damir Biškup

IGRAČ UTAKMICE: Mislav Čunčić


Općina Pisarovina proslavila svoj dan