Prijava

Vaša prijava

FOTO Priznanja i zahvale za 290 goričkih dobrovoljnih darivatelja krvi


U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Velike Gorice sinoć su u restoranu Phoenix dodijeljena priznanja ljudima koji su 50 i više puta darovali krv i tako nekome spasili život.

“Velikogoričani pokazuju izuzetnu humanost i nesebičnost u spašavanju tuđih života. Na akcije se izuzetno dobro odazivaju i imamo puno mladih, što posebno veseli jer na njima je dug darivateljski staž”, kazala je Suzana Strunjak, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice koje svake godine organizira tradicionalno okupljanje dobrovoljnih darivatelja krvi.

Sinoć se u Starom Čiču okupilo 300-tinjak darivatelja krvi kojima su nagrade za višestruko darovanu krv uručili predsjednik goričkog Crvenog Križa Velika Gorica Ivan Jurkin, ravnateljica Suzana Strunjak, ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Zagrebačke županije Andrea Silvija Hotujac i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

“Prvi put sam krv dao s 18 godina na akciji u gimnaziji i tako sam počeo davati krv. Ja sam 90 puta dao klasično, a ostalo na separator koji uzima leukocite i trombocite. Vjerujem da je darivanje krvi utjecalo na moje zdravlje zato što sam jednom mjesečno na pregledu kod doktora, a putem krvi se mnogo toga može unaprijed otkriti”, objasnio je rekorder po broju darivanja krvi Jadranko Račić. Krv je do sada darovao 334 puta.

Prigodni folkloraški program na druženju darivatelja krvi izvele su sekcije KUD-a Čiče, a nakon večere glazbeno-pjevački program, uz koji su mnogi i zaplesali, izveo je Darko Janječić.

Galerija fotografija


Međunarodni dan tolerancije