Prijava

Vaša prijava

Pazinka u V. Gorici nakon više od 20 godina


U subotu 18. studenog 2017. na SRC Kurilovec od 13.30 u sklopu 16. kola 3. HNL zapad igraju Udarnik i Pazinka iz samog srca Istre. Taj dvoboj, starijim ljubiteljima nogometa u Turopolju, odmah može biti asocijacija na uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu za popunu 1. HNL odigrane na gradskom stadionu u Velikoj Gorici 24. lipnja ratne 1992. godine između Radnika i Pazinke (u Pazinu je bilo 1:0 za Pazinku).

Dubravko Hrkovac danas nakon 25 godina. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Pred 4 tisuće gledatelja slavio je tada Radnik 3:0 a naknadnom odlukom HNS-a u elitni razred ušla su ipak oba kluba. Dvostruki strijelac (jedan je zabio Mario Štoos), te prema procjeni Hrvoja Pešutića novinara Sportskih novosti igrač utakmice Dubavko Hrkovac, rado se prisjeti za Radnik možda i povijesne utakmice.

Dubravko Hrkovac u karikaturi Rudija Stipkovića. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Bila su to neka druga vremena jer se branila domovina a agresor je bio stacioniran odmah s one strane Kupe, pa se prkosilo i nogometom. Kao treneri vodili su nas Ivan Polak i Ivica Senzen a Radnik je igrao u sastavu Knapić, Pavlica, Štoos, Terseglav, Tomčić, Dittrich, Hrkovac (od 85. B. Župetić), Marušić, Cvetko, Sambolić, Livada (od 73. Ž. Domitrović).

Danas gotovo nestvarno zvuči da su svi spomenuti igrači osim Knapića bili domaći dečki iz Velike Gorice (vratar Knapić je iz Zagreba, ponikao u Dinamu). Ove sezone Gorica može konačno ponoviti naš uspjeh ali takva koncentracija kvalitetnih domaćih igrača teško se opet može posložiti“- kazao je Hrkovac.

Sportske novosti od 25. lipnja 1992. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Paralelno kao u Kurilovcu u subotu na gradskom stadionu u Velikoj Gorici igraju Gorica i Lučko 17. kolo 2. HNL. Do kraja jesenske dionice Gorica još gostuje 25. studenog u Varaždinu i 2. prosinca u Solinu.

Udarnika pak nakon Pazinke u posljednjoj jesenjoj rundi putuje Jadranu u Poreč.


Odlazak u islamski centar (džamija)