Prijava

Vaša prijava

Autobus iz Lučkog odolio Gorici


Prokletstvo i dalje prati Goricu u susjedskim utakmicama sa Lučkim. Ni danas nije bilo lako, a unatoč činjenici da je cijelih pola sata Gorica imala igrača više Žutić je tek uspio izjednačiti u posljednjim minutama susreta. Gorica je posljednji puta pobijedila u Velikoj Gorici Lučko prije više od 7 godina i to pred 1200 gledatelja 02.10.2010. Tada je Gorica u svojoj premijernoj sezoni bila lider prvenstva a Lučko je u stopu pratilo. U toj utakmici su za Goricu igrali Koprić, Sabljak, Bogović, Budimir, Celčić, Bajto, Perić, Dvorneković, Pek, Crnov i Menzil, a s klupe su još ušli Hajduk, Granić i Sedmak. Trener Gorice tada je bio Damir Petravić, a njegov pomoćnik Leonard Sovina.  U sastavu Lučkog tada su bili današnji igrači Udarnika Džaja i Čunčić, a zanimljivo je da je danas na vratima Lučkog bio Miroslav Koprić, a na klupi kao i prije više od 7 godina Dražen Biškup. Pogotke za Goricu postigli su Dvorneković i Sabljak u 14. i 22. minuti.

Od te utakmice niti jedan trener na klupi Gorice nije uspio pobijediti Lučko u Velikoj Gorici (Ćuk, Milinović, Toplak, Lončarević, Biškup, Klafurić, Prelec). Koliko doista netko bez obzira na imena može u nogometu biti nezgodan za one druge dovoljno govori posljednjih sedam godina.

Nogometaši Gorice ni danas nisu mogli više od boda, Lučko je u nogometnom žargonu iskrcalo autobus u svom kaznenom prostoru i bunker je gotovo bio neprobojan. Uz sve navedeno cijenu je platio Mario Marina koji zbog trećeg kartona neće na vrlo važno gostovanje u Varaždin. Danas su izgubili i Dinamo i Dugopolje ali Gorica nije uspjela i bodovno napraviti razliku. U prvom dijelu utakmice dominirali su domaći ali najveću priliku imali su gosti u 32. minuti kada je stativa spasila Kahlinu. Dvije minute kasnije ništa lošija prilika za domaće ali milimetri su dijelili da Šipoš ubačaj Jančetića pospremi u mrežu.

Pokušavali su do kraja prvoga dijela Maslowski i Ojamaa ali lopta je nekoliko puta zamalo promašila vrata Koprića. U nastavku ista slika, već u 47. minuti Gorica je bila blizu vodstvu, a onda u 51. minuti petljanje po lijevoj strani kažnjavaju gosti u kontri preko Petrovića za 0-1. Činilo se da se ovdje radilo o zaleđu, no centimetri su ipak bili na strani napadača gostiju. Humeljak je imao priliku za poravnanje u 55. minuti, a Petrović je isključen nakon što je namjerno glavom u prekidu udario Ljubisavljevića u 60. minuti. Pola sata Gorica je vršila velik pritisak na vrata Lučkog, a u 71. u još jednoj kontri domaće je spasio Kahlina. U 89. minuti nakon još jednog od brojnih pokušaja domaćih lopta se odbila od nekog od gostujućih igrača prevarila Koprića i odsjela u mreži. Nismo sigurni da je neodlučeno najrealnije, ali Lučkom svakako mora biti nagrada za borbenost i hrabrost tokom cijele utakmice.

GORICA – LUČKO 1:1

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Horvat (Čakovec). Pomoćnici: Hudika i Bacinger. Četvrti sudac: Župan.
Delegat: Hoffer.

STRIJELCI: 0:1 – Petrović (51), 1:1 – Žutić (90).

GORICA (4-3-3): Kahlina – Jančetić, Smoljo, Ljubisavljević, Radoš (od 56. Žutić) – Muhar (od 69. Zenko), Marina, Maslowski – Humeljak (od 58. Sedlaček), Šipoš, Ojamaa.
TRENER: Ivan Prelec.

LUČKO (4-2-3-1): Koprić – Ribić, Lončar, Knezović , Bae – Mandić, Kunštić – Barišić, Serdarušić (od 69. F. Rihtar), Lovrić (od 85. B. Rihtar) – Petrović.
TRENER: Dražen Biškup.

ŽUTI KARTONI: Knezović (20), Serdarušić (49), Lovrić (70), Marina (72), Ljubisavljević (75), Mandić (76).
CRVENI KARTON: Petrović (60 – udaranje protivnika bez lopte).


Zlatna nagrada za naše zborašice i tamburaše

Uskrsna čestitka