Prijava

Vaša prijava

Blista Udarnik a i Filip Hodak


Kolo prije kraja jesenske dionice trećeligaškog prvenstva zapadne skupine, Udarnik je ispunio planirani bodovni učinak, vjerojatno ga i prebacio. Nakon tri uzastupne pobjede nad Trnjem (3:2), Zagorcem (2:0) i Pazinkom (4:0), Kurilovčani sa 28 bodova drže četvrtu poziciju u redoslijedu 18 ligaša (treći Krk ima samo bod više), što je sjajan posao za debitanta u nikad jačoj ligi.

Filip Hodak zabija Krku za 2-2. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Mladi 21-godišnji ljevokrilni napadač Filip Hodak drugim pogotkom u Krapini riješio je pitanje pobjednika a dva je sprašio i u subotu Pazinci. Gdje li je samo ljetos sportski direktor Udarnika Darko Janječić pronašao ubojitog golgetera i o kome se tu radi?

“Rođen sam i živim u Zagrebu u Dubravi (Trnava). Počeo sam trenirati sa 6 godina u HAŠKU gdje mi je prvi trener bio Besnik Prenga. Nakon toga prošao sam Dinamovu nogometnu školu, mlađe uzraste Hrvatske reprezentacije te preko juniora Rijeke završio u seniorima Lučkog kada sam imao 18 godina. Tamo sam odradio pripreme ali zbog male minutaže ubrzo sam preselio u Maksimir pod pasku sportskom direktoru Dinku Vuleliji. Ljetos sam upoznat sa ambicijama novog trećeligaša Udarnika i dobio ponudu koju sam prihvatio. Zadovoljan sam jer klubu ali i meni osobno zasad sve ide po planu”– predstavio se Hodak.

Kako je Hodak doživio sudar sa Pazinkom?

“Utakmica je bila vrlo tvrda u prvom poluvremenu jer igrači Pazinke su stajali čvrsto u duplom bloku (rijetko viđenom formacijom 5-3-2) i nisu nam ostavljali puno slobodnog prostora. Morali smo zaista biti strpljivi i pametni. Nakon prvog gola kojeg je zabio igrač utakmice Ante Džaja (od novinara ocijenjen osmicom kao i Hodak) zagospodarili smo terenom i bilo je lakše kontrolirati daljnji tijek. U nastavku smo iskoristili svoju bolju fizičku pripremljenost i kvalitetu te mirno priveli utakmicu kraju”– otkrio je svoje viđenje utakmice s Pazinkom mladi Hodak koji je majstorski zabio treći i četvrti za sjajni Udarnik i isto takvu svoju igru.