Prijava

Vaša prijava

Pet predstava na kajkavskom za Noć kazališta u Buševcu


U sklopu 9. Noći kazališta, Ogranak seljačke sloge Buševec u subotu, 25. studenog, organizira 14. po redu “Kaj buš” – kazališnu manifestaciju posvećena kajkavskom govoru.

“Ak imate malo vole, ak vam je dosta politike i razne serij na TV-ju, ovo je odlična prilika da se opustite i vuživate vuz naše glumce amatere. Zato pohitite v Dom kulture Buševec da ne-bi ostali bez svega stolca”, poručili su iz Ogranka seljačke sloge Buševec i dodali kako će ove godine biti više komedije.

Ove godine na kazališne daske u Buševcu popet će se pet amaterskih kazališnih skupina. Prvi, u 17,30 sati, nastupa KUD Vrhovje župe Dubranec s predstavom “Prijatelji”, slijedi Amatersko dramsko kazalište Sveti Križ Začretje i predstava “Poštene žene”, nakon toga na pozornicu dolazi KUU Stražnjevec-glumačka družina Komedijaši koji su pripremili predstavu “Martin Zagreb, Martin Zagreba”, nakon njih slijedi Humoristično društvo Zvonec iz Krapine s predstavom “Trač partija”, a večer će zatvoriti predstava “Na konaku” Kulturne udruge Tomislav Franjić iz Kalinovca.

Ulaz je besplatan na svih pet predstava.