Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradski zbor Franjo pl. Lučić proslavio 20 godina djelovanja


Slavljeničkim koncertom u dvorani Pučkog otvorenog učilišta sinoć je Gradski zbor Franjo pl. Lučić obilježio dvadeset godina uspješnog djelovanja. Kao gosti nastupili su ženska Klapa Armorin iz Zagreba i Oktet Jurij Dalmatin iz Slovenije (Boštanj, Općina Sevnica). Koncert je bio podijeljen u dva dijela: u prvom bloku izvedene su narodne pjesme, a drugi je bio posvećen sakralnoj glazbi. Koncert je završen zbornim pjevanjem svih izvođača i publike.

Među mnogim čestitarima bili su i gradonačelnik Dražen Barišić te Vlado Štarkelj, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Grada Velike Gorice. Predsjednik Zajednice je u ime Hrvatskog sabora kulture članovima Zbora s dužim članstvom (10 godina i više) uručio srebrne odnosno brončane diplome za ”višegodišnji uspješan rad na širenju i razvijanju kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture”.

Tijekom dana, u okviru obilježavanja 20. obljetnice Zbora, u Gradskoj vijećnici održan je znanstveni simpozij na temu ”Zborsko pjevanje jučer, danas i sutra”.

Galerija fotografija


Državno Natjecanje iz geografije