Prijava

Vaša prijava

Odbojkaši Gorice svladali prvu momčad prvenstva


S gostovanja u Trnskom, Goričani su odnijeli puni plijen, zahvaljujući pobjedi nad OK Sheeftom od 3:1 (25:18, 21:25, 22:25, 22:25) u sklopu 7. kola 2. nacionalne odbojkaške lige – centar.

“Čini se kako je susret protiv vodeće momčadi prvenstva i loša igra iz prethodnih kola, probudila inat i na vidjelo iznijela kvalitetu koju momčad Gorice, bez sumnje posjeduje. Tijekom tjedna su odrađeni kvalitetni treninzi te su igrači izrazili i želju za individualnim treninzima kako bi se što bolje pripremili za nedjeljni dvoboj”, rekao je Dario Rukavina iz Odbojkaškog kluba Gorica.

Prvi set nije baš krenuo po željama Goričana. Događale su se nepotrebne pogreške na prijemu, obrani i napadu, no iz kluba to pripisuju terminu utakmice, koji je bio, kažu, prikladniji za nedjeljni ručak a ne za odigravanje natjecateljske utakmice. Tu se domaćini bolje snalaze i rade veliku rezultatsku prednost. Pozitivna stvar je što, već sredinom seta, Goričani postižu radnu temperaturu i na očigled podižu razinu svoje igre. Rezultatski deficit s početka seta bio je, nažalost, prevelik.

U drugom setu gosti opasno pritišću odbojkaše Sheefta. Pogreške u obrambenom dijelu su znatno manje i to odmah olakšava Luki Humskom u razigravanju svojih napadača. U trenutku kada se set lomio, Goričani su bili koncentriraniji i nakon velike borbe izjednačavaju rezultat u setovima.

Treći set gosti slabije otvaraju, tako da je u jednom trenutku domaćin vodio 6:2, uz pet uzastopnih poena. Nakon time-outa, Goričani se oporavljaju. Goričani prelaze u vodstvo koje do kraja seta nisu ispustili. U četvrtom setu moral odbojkaša Gorice je na vrlo visokoj razini, što potvrđuje požrtvovna igra u obrani i prijemu. Gorički napadači su gotovo nezaustavljivi te gosti relativno mirno privode utakmicu kraju.

Do kraja prvog dijela sezone još su dva kola. Obje utakmice odbojkaši Gorice igraju protiv momčadi iz Siska. Prvo u goste dolaze talentirani juniori OK Siska, a zatim slijedi gostovanje kod njihovih malo odbojkaški iskusnijih sugrađana, kod OK Quirina.