Prijava

Vaša prijava

FOTO Detektivka Lisica ulovila ”Albatros” za Anu Pisac


Svečana dodjela Književne nagrade ”Albatros” održana je sinoć u Gradskoj vijećnici u organizaciji Odjela za kulturu Pučkog otvorenog učilišta. Ovogodišnji pobjednik natječaja za ”Albatros” je Ana Pisac iz Splita. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Božidar Prosenjak, Maja Kušenić Gjerek i Darija Žilić proglasilo je njenu Zbirku priča ”Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva” najboljim djelom od svih pristiglih na natječaj. Autorica Pisac rođena je u Splitu (1987.) Završila je Filozofski fakultet u Splitu stekavši zvanje magistra primarnog obrazovanja. Piše za djecu i odrasle. Nagrađena je za priče ”Na svome mjestu” (2014.) i ”Čudak” (2015.). Istovremeno s nagradom ”Albatros” prihvaćena joj je i objavljena zbirka priča za djecu ”Od Nove do Nove” (2017).

O samom djelu i autorici govorili su članovi prosudbenog povjerenstva, autor likovnog rješenja naslovnice Mato Lovrić i urednik Miljenko Muršić. Iz recenzije: ”Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva, svjež je i zanimljiv tekst, svojevrsni dječji krimić u kojem se na originalan način poigrava žanrom detektivskog romana. Zgodne priče, blago humorno intonirane, razvedravaju čitatelja dječjoj percepciji primjerenim zapletima i obratima…”

U svojem obraćanju publici Ana Pisac je naglasila da voli djecu (‘imam deset nećaka’) i ključna riječ je – odgoj! Nagradu je pobjednici uručio gradonačelnik Dražen Barišić. U prigodnom glazbenom programu nastupio je Ansambl ”Zlatne godine”. Moderatorica je bila Mirjana Marković. Nakon dodjele uslijedilo je autoričino potpisivanje knjiga i druženje uz prigodni domjenak.

Galerija fotografija