Prijava

Vaša prijava

FOTO Prvi sportski susreti nacionalnih manjina


Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije, predsjednik Imbro Berkeš, i Vijeće mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, predsjednik Zoltan Balaž Piri, zajednički su organizirali 1. sportske susrete nacionalnih manjina. Susreti su održani u prostoru Osnovne škole Vukovina (subota, 9 prosinca), a pripadnici sedam nacionalnih manjina natjecali su se u četiri sportske grane: malom nogometu, stolnom tenisu, šahu i belotu.

Čelni ljudi Koordinacije i Vijeća, Berkeš i Balaž Piri, bili su vrlo zadovoljni odzivom natjecatelja i kvalitetom sportskih nadmetanja te nastupom Šahovskog kluba HAŠK i Šahovskog kluba gluhonijemih. Pobjednici malonogometnog turnira su Bošnjaci, ispred Makedonaca i Roma. Najbolji strijelac je Damir Orešković, a najbolji vratar Darko Goreta.

Prva tri mjesta u stolnom tenisu osvojili su Miljenko Škrgatić, Denis Sekić i Patrik Kotrle, a nagrađen je i Rafael Kotrle kao najmlađi sudionik Susreta. Poredak najboljih šahista: Darko Švec, Tvrtko Golemović i Stjepan Špilek. U belotu prvo mjesto za Mađare, a 2. i 3. mjesto pripalo je Bošnjacima.

Najbolje ekipe i pojedinci nagrađeni su peharima odnosno medaljama, a predstavnicima manjina uručene su spomen zahvalnice. Za 2. sportske susrete nacionalnih manjina pripreme će uskoro početi, jer su organizatori obećali da će slijedeći Susreti biti organizirani u prikladnije vrijeme (travanj ili svibanj 2018.). Susreti su okončani prigodnim domjenkom.

Galerija fotografija