Prijava

Vaša prijava

Anto Marić živi za nogomet u Kobiliću


Poštenijeg i spontanijeg čovjeka teško je upoznati. Anto Marić (57 godina) aktualni predsjednik županijskog nogometnog prvoligaša Vatrogasca iz Kobilića već je ranije primio nagradu za nogometnog djelatnika godine NS Velika Gorica (i još mnogo drugih priznanja) a trenutno je nominiran za zlatnu plaketu.

Anto Marić predsjednik Vatrogasca iz Kobilica. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“Doselio sam daleke 1981. godine i odmah postao igrač Vatrogasca iz Kobilića, mjesta koje ima svega 156 domaćinstva. Kasnije sam u klubu bio trener, blagajnik, tajnik, igrao za veterane, u više mandata bio predsjednik, dopredsjednik, domar…Bilo je u klubu uspona i padova. Za vrijeme Domovinskog rata zamrzli smo djelovanje a opet se pokrenuli 1997. godine. Najveći uspjeh bilo je igranje u JŽNL, mislim da je to tada bio naš četvrti rang natjecanja”– prisjećao se uvijek srdačan i optimistično nasmijan Marić i nastavio.

 

“Danas je užasno teško voditi nogometni klub u malom mjestu. Sredstva su minimalna (oko 70 tisuća godišnje) a moramo angažirati igače sa strane jer samo su Roman Grabović, Jurica Lihtar, Hrvoje Vodelšek i vratar Stjepan Krvarić nogometaši iz Kobilića (Mijo Šarić kapetan je i igra u trećeligašu Udarniku). Prava je umjetnost angažirati relativno kvalitetne igrače samo za kopačke, pokoje pivo i roštilj. Da bi onima koji žive malo dalje mogli dati i minimalnu svotu za prijevoz, mi iz Uprave moramo kositi igralište, prati dresove, voditi brigu o prijevozu na utakmice i raditi sve poslove kojih u klubu ima napretek”– priča predsjednik Marić.

Trener Vatrogasca Juro Gavran i predsjednik Anto Marić

 

Uprava kluba broji 15 članova. “Sto posto je aktivno nas 5-6, ostali uskaču kada zagusti. Desna ruka mi je Kristijan Kirinić Kićo. Vrhunac aktivnosti počinje u sezoni svakog petka brigom o veteranima Vatrogasca i VG boysa, subota je rezervirana za mladež a nedjelja pripada seniorima. Ima mnogo posla i oko organizacije utakmica australskog nogometa koji se igra na našem igralištu. Tu je i posao od kojeg živimo pa najviše trpi obitelj kojoj hvala na razumijevanju i strpljenju”.

Anto Marić uz fotografiju Božidara Viteza.

 

Rezultati Vatrogasca minule jeseni nisu bili baš bajni. “Dugo smo već zajedno igrači, struka i Uprava pa je možda u pitanju malo zasićenje. Sreća nas je jesenas također zaobilazila. Pregovaramo sa 2-3 kvalitetna igrača i na proljeće će sve biti bolje”– nada se predsjednik Anto Marić.

 

Poznavajući ga, ne sumnjamo u izrečeno a ako dobije zlatnu plaketu namijenjenu istaknutim sportskim djelatnicima, stići će je u prave ruke istinskog nogometnog zaljubljenika.