Prijava

Vaša prijava

Udomi – ne kupuj!


U ovo predblagdansko vrijeme svi smo nekako zaokupljeni pronalaskom idealnog poklona za nama drage osobe, osobito za djecu. Razmišljate li o kupnji psa, imajte na umu da je i njima potrebno pokloniti mnogo pažnje, ljubavi i strpljenja.

Iz goričke udruge „Sigurna kućica“ apeliraju na sve one koji namjeravaju kupiti psa, neka radije razmisle o udomljavanju, jer su skloništa puna i nemaju ih više gdje smjestiti.

„Zaista ima prekrasnih njuškica u goričkom azilu za životinje. Isto tako molimo ljude da ne donose tu odluku samo zato jer bi taj pesek bio simpatičan i zgodan poklon za djecu. Na kraju su roditelji ti koji će se brinuti za psa, a uglavnom nemaju vremena posvetiti mu se u potpunosti“ ispričala nam je Ana Najcer iz udruge.

S ovime se slažu i iz udruge „Prijatelji životinja“ čiji predsjednik Luka Oman smatra kada bi svi koji razmišljaju o kupnji životinje odlučili udomiti psa ili mačku, sva skloništa bila bi prazna.

Matko Boršić, voditelj Mreže za zaštitu životinja koja objedinjuje hrvatske udruge za zaštitu životinja, skloništa i pojedince koji zbrinjavaju životinje, upozorava: „Životinje nisu za pod bor! Mnogi se već nakon Nove godine zasite slatkog ukrasa koji su dobili kao božićni poklon, pa životinje završe neželjene, u lošim uvjetima ili napuštene.”

Dodajmo kako će vam udomljeni psi pokazati puno više zahvalnosti i ljubavi jer ste ih spasili, u nekim slučajevima od smrti ili doživotnog boravka u skloništu.