Prijava

Vaša prijava

Plemenita opčina turopoljska dobitnik Suncokreta ruralnog turizma


Najboljim programima i projektima u ruralnom turizmu za 2017. godinu svečano su dodijeljene nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” koje, temeljem natječaja, dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”.

Ove godine na natječaj se prijavilo 130 projekta iz 18 županija, a među nagrađenima su gospodarstva i projekti te manifestacije s područja Zagrebačke županije. U kategoriji ruralno-turističke manifestacije posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju dodijeljeno je Plemenitoj opčini turopoljskoj za Turopoljsko Jurjevo.

Inače, Suncokret ruralnog turizma nacionalna je nagrada kojom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti te se uz očuvanje izvornosti stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma. Zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja dodjeljuju se u sedam kategorija: turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijsko-ruralna gastronomija, vinski turizam i hrvatski otočni proizvod te proizvodi s oznakom zemljopisnog podrijetla.

“Tijekom 20 godina posjetili smo svaki kutak Hrvatske i uvijek se vraćali sretni i puni emocija. Na ruralnom prostoru Hrvatske kreiraju se najljepše priče, a zajedno možemo još više. Činjenica je da je 92 posto Hrvatske ruralno, stoga to područje zaslužuje našu posebnu pažnju, promociju, prijateljstvo i suradnju, jer turizam je emocija, priča i poruka o identitetu, a identitet je skup različitosti”, istaknula je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Kluba članova Selo.


Traže se svjedoci prometne nesreće