Prijava

Vaša prijava

U tijeku akcija prometne policije


Do 14 sati na velikogoričkom području policija će provoditi preventivno-represivnu akciju nadzora prometa. Policija će pojačano nadzirati vožnju pod utjecajem alkohola, nepridržavanje ograničenja brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela. Riječ je o akciji koja se provodi na području cijele zemlje, a kako smo doznali učestale kontrole policija na goričkom području dovele su do smanjenja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

„Smanjio se broj prometnih nesreća za 30 posto, a ove godine bilježimo i manje poginulih u prometnim nesrećama. Imali smo jednog poginulog, dok je prošle godine zabilježeno pet slučajeva. Prevelika brzina je glavni uzrok nesreća. Upravo zbog toga, mi ćemo i dalje provoditi akcije u kojima ćemo posebnu pozornost obratiti upravo na brzinu“, rekao nam je Anto Brkić, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica.

Policijskoj patroli pridružio se i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, koji je bio zadužen za preventivni dio akcije. Naime, gradonačelnik je savjesnim i onim manje savjesnim vozačima čestitao predstojeće blagdane i poklonio im prigodne privjeske kao mali znak pažnje. Istaknuo je kako Velika Gorica ima relativno siguran promet.

„Statistički gledajući ova godina na izmaku što se tiče broja prometnih nesreća znatno je bolja u odnosu na prethodnu, a želja nam je da svaka sljedeća bude još bolja. Treba promicati kulturu ponašanja u prometu, ali i popraviti uvjete u kojima se on odvija. Ove godine pustili smo u rad nekoliko novih semafora i rotor, a sljedeće godine izgradit ćemo još jedan veliki rotor. Grad će napraviti sve što je u njegovoj mogućnosti kako bi povećao sigurnost u prometu, kroz izgradnju novih prometnih objekata, a vozače molimo da poštuju prometna pravila i prilagode vožnju uvjetima na cesti“, rekao je gradonačelnik.

Galerija fotografija


Božićne priredbe

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike