Prijava

Vaša prijava

Luka Modrić zaslužuje naše veliko poštovanje


Kažu da sa se o ukusima ne raspravlja. U redu. Kriterij je nešto drugo i o tome se valjda može govoriti. U anketi Sportskih novosti, sportski novinari Hrvatske nisu nogometaša Luku Modrića proglasili najboljim sportašem Hrvatske za 2017. I to je u redu jer je većina odlučila drugačije. Luka međutim apsolutno zaslužuje naklon do poda svih nas, ne samo onih koji vole najpopularniju igru na planeti (Modrića poštuju i cijene i oni koji vole Barcelonu, najljućeg rivala).

12.11.2017., stadion Georgios Karaiskakis, Pirej, Grcka – Druga utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje ce se odrzati 2018. godine u Rusiji, Grcka – Hrvatska. Luka Modric,. Photo: ActionSport/PIXSELL

Zar je potrebno elaborirati zašto? Za one koji manje prate nogomet možda i da. Modrić ima 32 godine a u dresu kraljevskog kluba Reala iz Madrida osvojio je sve što se moglo osvojiti. Bio je prvak Španjolske, osvajač Kupa, Super kupa, prvak Europe, prvak svijeta, najbolji igrač na klupskom prvenstvu planete, odveo je kao vođa Hrvatsku na SP u Rusiju. Da bi se u nogometu sve ovo gore moglo napraviti nije dovoljna samo jedna sjajna partitura već grandiozni kontinuitet igre koji traje, traje i traje. A Luka traje već dugo kao dirigent u veznoj liniji velikog Reala i za mnoge je najbolji na svijetu na toj poziciji.

 

Mato Paviša. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

 

Navijači kraljevskog kluba izabrali su ga u najbolju jedanaestoricu Reala svih vremena a Real postoji već više od stoljeća. To je zaista veličanstven doseg. Jedna proslavljena vedeta naših vatrenih iz 1998. proglasila ga je najboljim igračem Hrvatske svih vremena. Ispada da je Luka Modrić zadivio i osvoji sve osim većine sportskih novinara lijepe naše.

Srećom, ima još vremena pa može Luka možda svladati i taj rubikon. Možda na ljeto 2018. pomogne vatrenima u Rusiji da odu do zlata, pa da konačno dobije trofej namijenjen najboljem sportašu u Hrvatskoj (Mandžukiću i Rakitiću je to već uspjelo). Imati će tada samo 33 ljeta a bilo je kao jučer kada je vrlo mlad u dresu Intera iz Zaprešića španao prijateljsku u Kuču kontra Turopoljca. Prateći ga tada tko je mogao predvidjeti u koje će visine naš Luka Modrić?