Prijava

Vaša prijava

FOTO Ovako danas izgleda budući gradski bazen


Gradski bazen trebao bi biti gotov u svibnju i otvoren u lipnju, a radove na njemu danas je sa suradnicima obišao gradonačelnik Dražen Barišić. Napravljeni su vanjski građevinski radovi, a započeli su i neki unutarnji radovi, poput postavljanja postrojenja. Preostalo je završiti fasadu, instalacije, obraditi zidove i podove te opremiti namještajem garderobe i svlačionice.

“Grubi građevinski radovi su gotovi i objekt je pod krovom, ali još nismo završili stolariju. To bi trebalo biti sredinom siječnja kako bi objekt zatvorili s vanjske strane. Strojarnica bi do kraja trebala biti završena u ožujku. Osim bazena, na prvom katu smo predvidjeli manju sportsku dvoranu, a imamo i predviđeni prostor za spa centar koji se u prvoj fazi neće urediti do kraja, ali će se naknadno završiti”, objasnio je Željko Črnjak, koordinator gradnje bazena.

“Ovo je projekt koji se desetljećima čeka u našem gradu. Sada se već vidi kako će izgledati veći i manji bazen, a po tome i koliko je to obilan projekt. To je dosta kompleksan projekt jer želimo po najmodernijim i najnovijim standardima imati sigurnost i kvalitetu boravka unutra”, objasnio je Barišić.

No, dok je gradonačelnik zadovoljan radovima na izgradnji bazena, iskazao je zabrinutost zbog još uvijek neriješenog pitanja pristupne ceste zbog kojeg se ona ne može početi graditi. Tako bi se moglo dogoditi da bazen bude gotov, ali se njemu ne može pristupiti.

“Bojim se da nećemo uspjeti pomiriti dva projekta. Mi ovdje financiramo ovaj veliki projekt i u bazen smo uložili 40-tak milijuna kuna, a problem je da je pristupna cesta još uvijek statusno u vlasništvu Zagrebačke županije, iako ju je Grad Velika Gorica prihvatio kao dar. No, Zagrebačka županija još uvijek nije na dnevni red Skupštine stavila odluku o darivanju, mada je sve pripremljeno i na tome radimo već godinu dana”, kazao je gradonačelnik Barišić i pozvao župana Stjepana Kožića da se partnerski odnosi prema ovakvim velikim projektima.

Nakon otvaranja unutarnjeg bazena, kreće realizacija projekta vanjskih bazena za koje je ostavljen prostor.

Galerija fotografija