Prijava

Vaša prijava

FOTO Raznolikost pasmina malih životinja prikazana na županijskoj izložbi


Mnoštvo nagrađivanih primjeraka kunića, golubova, velike i patuljaste peradi te egzotičnih ptica, ali i onih koji to tek namjeravaju postati, došlo je na 12. županijsku izložbu malih životinja s ocjenjivanjem koju organizira Društvo za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005. Ukupno je u holu Srednje strukovne škole Velika Gorica 67 izlagača donijelo 549 eksponata.

“Interes je sve veći, a pogotovo mlađih dobnih skupina. Posjeta je dobra i ljudi dođu ovdje i kroz izložbu upoznaju razne pasmine životinja. Odlika ove izložbe je upravo velika raznolikost kojoj stalno i težimo, da ne grupiramo velik broj primjeraka u pojedinim pasminama, već da imamo što veći spektar životinja”, objasnio je predsjednik Društva Mihael Pavišić.

Važnost ovogodišnje izložbe još je veća, budući da bi sutra standard komisija Hrvatskog saveza udruga uzgajatelja malih životinja, nakon nekoliko godina standardizacije, trebala priznati turopoljsku patuljastu kokoš, u narodu poznatu kao Jurek i Katica.

“Tu imamo izloženu i turopoljsku kukmastu kokoš za koju se sada otvara radni standard, u kojemu je do sada bila turopoljska patuljasta kokoš. Imamo puno izvornih pasmina životinja, a zbog velikog broja eksponata svatko će pronaći nešto za sebe”, dodao je Pavišić.

Izložba je otvorena još danas do 20 sati i sutra od 8 do 13 sati. Za djecu do 15 godina ulaz je besplatan, dok odrasli plaćaju 15 kuna.

Galerija fotografija