Prijava

Vaša prijava

Krsniku polusezona u Udarniku donijela napredak


Još nije napunio ni 20 godina a odigrao je nekoliko zapaženih utakmica za drugoligaša Goricu, koja(i) cilja i 1. HNL, a potpuno se dokazao jesenas u novom trećeligašu Udarniku koji je najugodnije iznenađenje zapadne skupine III HNL.

Zbog čega je Antonio Krsnik jesenas preselio iz Gorice u Kurilovec? -“Zbog procjena o potrebi što veće minutaže u jakim utakmicama za mladog igrača. Kada sam dolazio u Udarnik morao sam raskinuti ugovor s Goricom jer je prelazni rok istekao a između klubova je to bilo dogovoreno kao posudba. Istina je, odigrali smo u Udarniku odličnu polusezonu i malo tko se nadao da ćemo se boriti za sami vrh jer realno, očekivala se borba za sredinu redoslijeda”.

Kao zadnji vezni stalno u centrali igre i zbivanja, Krsnik pripada kvoti od tri mlađa igrača koji moraju započeti utakmicu a izborio je standardni rejting koji pripada nosiocima kao što su u Udarniku Ladović, Kovačić, Džaja, Kranjčec, Brajko. -“U Kurilovcu mi je zaista odlično jer radi se o pozitivnom kolektivu koji diše kao jedan od igrača, trenera, Uprave pa do ljudi koji održavaju terene te navijača i to je najveći razlog što smo ovako visoko rangirani kao momčad ali i pojedinci. Moram zahvaliti treneru Damiru Biškupu jer, iako nisam odradio pripreme s Udarnikom (stigao nakon četiri odigrana kola), maksimalno mi je vjerovao pa sam do kraja sve utakmice odigrao svih 90 minuta čemu se ni sam nisam nadao.”

Logično je da mladi Krsnik od nogometa očekuje i nešto više ali misli i na druge solucije u vezi egzistencije. -“Nisam očekivao da ću napustiti Goricu, ali to je nogomet i na sve moraš biti spreman. Naravno da mi je cilj igrati u što jačem rangu i čvrsto vjerujem da za to imam kapacitete ali upisao sam i CISCO akademiju (internet akademija) u Velikoj Gorici. Za sada mi je u ovim godinama najbitnije da stječem iskustvo igranja koje se ne može naučiti već se mora stjecati i vjerujem da će mi se to kad tad vratiti, samo moram biti strpljiv i marljivo raditi.”

Udarnik započinje pripreme 17. siječnja bez otišlih Karamatića, Šimića i Krasnića. -“Žao mi je što ih više nama kod nas ali nećemo biti slabiji jer nam se vraćaju Brčić i Ramljak pa ove 2018. očekujem možda i treću poziciju redoslijedu 3. HNL zapad. Stvarno je u klub sve odlično, svi smo prijatelji i sve funkcionira na najbolji mogući način. Kada sam došao u Udarnik poznavao sam pojedine igrače ali nisam očekivao ovakav skup kvalitetnih i karakternih i većina može igrati u jačem rangu nego što je treća liga”-zaključio je mladi Antonio Krsnik koji na HVIDRI-om malonogometnom turniru u Velikoj Gorici igra za Igraonicu Sportić zajedno sa prijateljima iz Gorice Sedlačekom, Božićem, Roginićem, Matićem, Sučićem i Franjićem. Prošli su prvo kolo a Krsnik se nada da i tu može(u) daleko dogurati.

Za mišljenje Gorice o svom mladom igraču upitali smo i predsjednika velikogoričkog drugoligaša Nenad Črnka. – “Mi o Antoniu imamo vrlo visoko mišljenje i on je sigurno jedan od igrača na kojima će Gorica graditi svoju budućnost. Znali smo da je karakteran, a imali smo problem gdje pored igrača sličnog profila (Marina) i Maslowskog koji je stigao iz Poljske Legije Krsnik ne bi imao potrebne minute u seniorskom nogometu, a opet je naša procjena bila da ni JŽNL nije ta gdje bi napredovao u našoj B momčadi. Zato je ovaj korak bio vrlo logičan i za nas i za njega. Antonio će se vratiti ove zime i početi pripreme sa Goricom, a mi želimo i obnoviti Ugovor s njim koji smo tada zbog važećih propisa morali raskidati jer posudbe su moguće samo za vrijeme prijelaznog roka. Mario Marina se dosta potrošio u utakmicama II HNL i zbog kartona izostao na nekoliko utakmica i tu bi nam Antonio koristio već i u jesen da smo ga imali. No, nama je itekako jasno da zbog takvih upitnika ne možemo onemogućiti razvoj mladog igrača, kao što nam je isto jasno da svaki mladi igrač koji iskoči svojom kvalitetom negdje na posudbi mora dobiti priliku da krene sa svojim matičnim klubom, a Krsnik to sigurno zaslužuje, kao i još neki mladi igrači koji su potvrdili svoje kvalitete u nižim rangovima.”