Prijava

Vaša prijava

Lomničani gradnju asfaltne baze pokušavaju zaustaviti uz pomoć Sabora


Borba Lomničana da zaustave gradnju asfaltne baze u svom naselju i dalje se nastavlja. Nakon potpisivanja peticija, prosvjeda, tematske sjednice Gradskog vijeća te osnivanja povjerenstva za pregovore s austrijskom tvrtkom Strabag d.d., proteklog tjedna predstavnici inicijative STOP asfaltnoj bazi u Lomnici bili su na sastanku u Uredu predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića.

“Dobili smo okvirne smjernice kako djelovati i što možemo učiniti da se izgradnja zaustavi, odnosno da se ona relocira na neku drugu, prihvatljiviju lokaciju. Pokušavamo dobiti pomoć od Hrvatskog sabora”, kazao je Michael Stepanić iz Inicijative STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici i još jednom podsjetio da lokacija od oko 20 metara od obiteljskih kuća i u neposrednoj blizini vodocrpilišta ne može biti prihvatljiva.

“Za djecu se trebamo boriti. Ja mislim da još postoji nada, ali moramo biti hrabri i boriti se. Tko bi ovo želio u svom dvorištu, neka se dosele tu i žive, pa će vidjeti kako će im biti”, rekla je Štefa Kolarić, jedna od mještana Donje Lomnice koji su se i danas okupili ispred asfaltne baze kako bi upozorili da ovaj problem još postoji.

Iako je Strabag pristao na premještanje asfaltne baze, mještani su nezadovoljni jer se to još nije dogodilo. Upravo zato sa svojim zahtjevima su krenuli prema Saboru, a u tome bi im trebao pomoći i saborski zastupnika stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović , koji ih je došao podržati na današnjem okupljanju.

“Šokiran sam ovom činjenicom da toliko blizu asfaltne baze žive ljudi. Žestoko ću se u Saboru boriti da se ovaj problem riješi u vašu korist. Upoznat ću širu javnost s ovim problemom. Pratit ćemo sve što se ovdje događa i truditi se da raskrinkamo sve one koji su sudjelovali u ovom štetnom projektu”, obećao je Lovrinović.

“Ovo nije zadnji korak i nećemo odustati dok bazu ne relociramo barem pet kilometara od bilo koje obiteljske kuće. Sljedeći korak je sastanak s premijerom, a ako ni to ne pomogne, pokušat ćemo i na međunarodnim institucijama“, dodao je Stepanić.

Galerija fotografija