Prijava

Vaša prijava

Stiže pet pojačanja za jači rang


Županijski prvoligaš istočne skupine, Turopoljac iz Kuča, prvak je prve dionice prvenstva ispred Dinama Hidrela, Sloge iz Križa i Save Sop Hrušćice. Kučani su dugo bili na čelu poretka i kroz sezonu 2016/17 da bi u samom finišu natjecanja prva kroz cilj prošla Rugvica i plasirala se u Jedinstvenu županijsku ligu (peti rang). Tada je Turopoljca kao trener vodio iskusni Vlado Horvat (odstupio nekoliko kola prije kraja a trenutno vrlo uspješno kormilari u Mraclinu) a sada je novi pokušaj na strategu Željku Zagorcu (otac mladog nogometaša Ivana koji vrlo uspješno igra za četvrtoligaša Gradiće).

Željko Zagorec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Na početku razgovora uvijek korektan Zagorec želio je raspodijeliti zasluge za reprizirani uspjeh Kučana. “Čestitke najprije idu svim igračima i vodstvu kluba jer oni su iznijeli najveći teret. Momčad je u 15 kola pobijedila 10 puta, 3 smo utakmice odigrali neodlučeno i doživjeli 2 poraza. Daleko smo najefikasniji u ligi sa 47 postignutih golova a kapitulirali smo 19 puta te osvojili 33 boda. Momčad sam preuzeo sredinom polusezone poslije 8. kola i odlaska do tada također uspješnog trenera Marija Paviše. Uspjeli smo sačuvati 1. mjesto sa bodom prednosti ispred drugoplasiranog Dinamo Hidrela i po 3 Save i Sloge. Da nije bilo mini kikseva na dvije domaće utakmice protiv Brcka i Meštrice, kada smo odigrali neodlučeno, bodovna razlika bila bi i veća”– razmišljanja su trener Zagorec i potencira dobro ozračje u klubu.

Nk Turopoljac. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

“Atmosfera u klubu je odlična, čelnici zadovoljni a odaziv navijača doma ali i vani vrlo dobar ali želim naglasiti da smo s poslom tek na pola puta. Ove sezone je jedno od najneizvjesnijih utrka u 1. ŽNL istok jer trenutno četiri momčadi ravnopravno konkurira za tron i mislim da će do posljednjeg kola biti neizvjesno. Mi u Turopoljcu čvrsto stojimo na zemlji i ne zamaramo se posebnim imperativima a budemo li i na kraju prvenstva prvi, nitko sretniji od nas. Pripreme startaju 28. siječnja. Napustio nas je standardni Filip Hajduk ali su u završnoj fazi pregovora sa pet vrlo kvalitetnih igrača koji će biti pojačanja. Već su dogovorene test utakmice protiv Gradića, Poleta Buševec i Pešćenice a čekaju nas i kup utakmice. Skupština kluba održat će se 3. veljače na kojoj će dužnost novog predsjednika preuzeti Nenad Lučić umjesto dosadašnjeg Drage Jakovljevića. Poslove tajnika trebao bi obavljati Tihomir Jakovljević, sportski direktor ostaje Franjo Berković a Stjepan Trputec postaje voditelj škole nogometa”– otkrio je trener Turopoljca Željko Zagorec.

 

Galerija fotografija