Prijava

Vaša prijava

Ministarstvo obrane stipendirat će zrakoplovne tehničare iz Rudolfa Perešina


Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina i Ministarstvo obrane dogovorili su jučer nastavak suradnje. Nakon zajedničkih aktivnosti vezanih uz pohađanje praktične nastave učenika Zrakoplovne škole u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, od sada će učenici koji se školuju za zrakoplovne tehničare ZIM i IRE moći dobiti stipendije.

“Suradnja se na obostrano zadovoljstvo i dalje proširila te je osim financijske nagrade polaznicima prakse dogovorena suradnja oko stipendiranja učenika koji se školuju za zrakoplovne tehničare ZIM i IRE, što je početak za zapošljavanjem učenika u postrojbama Hrvatskog ratnog zrakoplostva i protuzračne obrane”, objasnio je Vedran šarac, ravnatelj Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina.

S obzirom na to kako će Ministarstvo obrane uskoro nabaviti višenamjenski zrakoplov, nameće se potreba za školovanim kadrom za njegovo održavanje te je Odlukom ministra Damira Krstičevića omogućeno stipendiranje učenika Zrakoplovne škole, koji uz određene preduvjete ostvaruju pravo na zapošljavanje, a zatim i nastavak vojne karijere.