Prijava

Vaša prijava

POLET: Novog trenera Josu Milunića čeka veliki posao


Pripremama za proljetni dio natjecanja krenuo je buševski Polet koji trenutačno ne stoji dobro, realnost je borba za opstanak. Situacija na prvenstvenoj ljestvici daleko je od idealne. Uprava kluba kojoj je na čelu Ivica Markuz povukla je novi potez.

– Pokušat ćemo sa novim trenerom i nekoliko pojačanja promijeniti situaciju u proljetnom dijelu prvenstva. Obavili smo ozbiljan razgovor sa igračima koji su se obvezali da će maksimalno sudjelovati u pripremnom procesu te u natjecanju. Liga je ipak prejaka da se igraju utakmice bez adekvatnih priprema. Mi vjerujemo da se možemo izvući iz situacije jer naši izravni konkurenti nisu u puno boljoj situaciji te dolaze na naš teren ovog proljeća gdje nećemo zasigurno prosipati bodove kao na jesen. Nadamo se ljepšim danima – vjeruje predsjednik Markuz.

Markuz, Milunić i Katulić. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Kako su se jesenas rastali Polet i trener Milan Matanović zbog nastale situacije Uprava kluba sa Zvrnika angažirala je novog stručnjaka po funkciji Josu Milunića.

Joso Milunić poznato ime poglavito sisačkog nogometnog podneblja. Prema riječima novi klub za njega predstavlja novi izazov ali i veliki posao u koji ulazi sa puno energije i želje. Vjeruje da može ispuniti zahtjevna očekivanja koja su pred njim ovoga proljeća.

Joso Milunić. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

– Motiv je jednostavan razlog, mnogo puta sam dolazio u klubove koji su se nalazili u situaciji kakva je danas u Buševcu, tu nisam puno dvoumio. Poznajem Polet dugi niz godina još iz dana negdašnje 4. lige. Uvjeren sam da imaju igrače i potencijal za opstanak, u to ne sumnjam, ali pod uvjetom ako budemo radili i slušali te izvršavali obveze. U ovoj momčadi ima igrača za rang koji igramo, samo treninzima možemo dati ono što imamo i što znamo. Bit će teško, nećemo se nikoga bojati iako respektiramo protivnike. Predstoji nam grčevita borba za opstanak, ali vjerujem da se možemo spasiti. Idemo naprijed pa neka bude što bude – rekao je uvodno novi strateg Milunić.

Trenutno su na Zvrnik pristupila dvojica igrača.
– Za sada su sigurno sa nama Slaven Horkaš koji je već igrao tu 4. ligu i Damir Baćan koji je prošao dobru nogometnu školu, dvojica relativno mladih igrača ali kvalitetnih koji će nam u našoj borbi za opstanak jako puno doći. Ne znači da je za nas prijelazni rok završen – kazao je Milunić, koji se osvrnuo i na plan pripremnog razdoblja.

– Treninge imamo 4 puta tjedno, ponedjeljak je slobodan dan dok su pripremne utakmice zakazane vikendom. Dogovoreno je 6 pripremnih utakmica: Buna (4.2.), Odra (10.2.), Turopoljac (11.2.), Mraclin (17.2.), Klas 18.2.) i Lekenik (25.2.) .

Polet-pripreme. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Popis igrača Poleta na koje računaju ovog proljeća: Petar Šoić, Bernard Blažinić, Franjo Sovina, Marijo Pejak, Marko Tičarić, Ivica Sučić, Robert Zlodi, Igor Rožić, Matej Skrbin, Zvonimir Matušin, Leon Brajković, Andrej Pavlović, Leon Brajković, Tomislav Sremić, Dario Križanić, Filip Ban, Hrvoje Šegota, Mateo Božurić, Antonio Šafranić i Sven Baglama uz povratnika u klub vratara Hrvoja Bradića te za sada novopridošle igrače Slavena Horkaša iz Frankopana i Damira Baćana iz Lekenika.


Lidrano

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda