Prijava

Vaša prijava

Dio srednjoškolaca s područja Kravarskog ostao bez subvencioniranog prijevoza


Srednjoškolci s područja Općine Kravarsko koji pohađaju srednje škole na području Grada Zagreba i ove godine muku muče s prijevozom. Na prodajnim mjestima Autoturista obustavljeno punjenje školskih pokaza.

„Obavještavamo sve učenike srednjih škola koji pohađaju srednju školu u Zagrebu da je trenutno obustavljeno punjenje pokaza na prodajnim mjestima Autoturista za drugi mjesec zbog neplaćenih zaostataka od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i problema s koordinacijom od strane Grada Zagreba“, objavljeno je na službenim stranicama Općine Kravarsko.

Iz Općine tvrde kako uredno podmiruju svoj dio sufinanciranja srednjoškolskih pokaza. Prošle godine u isto vrijeme Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je ne subvencionirati prijevoz učenicima koji koriste usluge više koncesionara javnog prijevoza. Problem je bio u tome što škole nisu ažurirale podatke u e – Matici, odnosno nisu unijele napomenu da se radi o kombiniranom prijevozu pa popisi učenika nisu odgovarali unesenim podacima u evidenciji.

Novonastali problem trebao bi se riješiti dogovorom između Ministarstva znanosti i obrazovanja, Grada Zagreba i prijevoznika Autoturist Samobor d.o.o, a rezultati pregovora trebali bi biti poznati danas.

Iz Autoturista su nam potvrdili da su pregovori u tijeku Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

„Čekamo potvrdu od Ministarstva da će platiti ispostavljene račune i čim nam daju garanciju mi ćemo odmah krenuti u akciju. Dok se to ne riješi ovaj problem morat ćemo učenicima naplaćivati punu cijenu prijevoza“, rekao nam je Ivan Noršić, pomoćnik direktora za prijevoz.

Kako kaže, očekuje kako bi garancije trebale doći tijekom današnjeg dana.