Prijava

Vaša prijava

TUROPOLJAC KUČE – Vrijeme je da klub napravi napokon novi iskorak


Skupština Turopoljac. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Proteklog vikenda jesenski prvak 1. ŽNL istok Turopoljac iz Kuča u klupskim prostorijama održao je Skupštinu. Sezona koja je na pola puta kao i svaka do sad traži ozbiljnost, a upravo ova priželjkuje nešto veliko, nešto što se nameće samo po sebi, a to je da klub napravi napokon novi iskorak. Ulazeći u novu sezonu uz kvalitetu koja je prisutna, bitan faktor je i sportska sreća koje prošlih sezona nije bila naklonjena klubu koji je prošle godine proslavio 60. godinu postojanja.

Skupština Turopoljac. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Turopoljac je isto tako krajem prošle godine dobio novu Upravu kojoj je na čelu Nenad Lučić, uz dva dopredsjednika Danijela Antolčića i Tomislava Jankeša za tajnika je izabran Tihomir Jakovljević dok su uz navedene još u Upravnom odboru Ado Maslić, Dragomir Banić, Stjepan Trputec, Igor Tačković te Franjo Berković koji će još obnašati ulogu sportskog direktora.

 

Predsjednik Nenad Lučić. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

– Prije nešto više od godinu dana ušao sam u tadašnju Upravu kluba kojoj je istekao mandat, a kako sam sa sadašnjom garniturom ljudi u Upravi istomišljnik te imamo iste poglede za boljitak našeg kluba prihvatio sam mjesto predsjednika. Naš primarni cilj je ulazak kluba u viši rang (JŽNL) u seniorskom natjecanju te još bolje ustrojiti mlađe kategorije o kojima će više reći Franjo Berković. Također imamo u planu sanirati dva pomoćna igrališta na kojima treba poboljšati rasvjetu, asfaltirati parkiralište, a ako bude sredstava urediti veliku dvoranu na katu – ambiciozno je najavio planove za ovu godinu predsjednik Nenad Lučić.

 

Franjo Berković. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

Franjo Berković u ovoj Upravi zadužen je za sve momčadi koje djeluju u klubu.
– Ustrojstvo mlađih kategorija nam je jedan od priorita u klubu. Imamo početnike koje vode Almir Sejdinović i Vjeko Lučić, oni također vode i pionire, plan nam je prstiće uključiti u natjecanje, juniori gdje smo napokon okupili brojčano solidnu momčad su pod brigom Pere Milatovića i Stjepana Trputeca. Napokon nakon 2-3 godine imamo posložene mlađe selekcije koje su ranijih godina bile veliki teret za veći iskorak koji svakako zaslužujemo prema infrastrukturi kakvu imamo. Vjerujem da će seniorska momčad konačno ostvariti naslov – pojasnio je situaciju igračkih kategorija koje se natječu u Turopoljcu Franjo Berković.

 

Baš ta seniorska momčad je ona od koje se najviše očekuje u Kučama. Uprava kluba povjerila je mjesto stratega pred kojim je zahtjevna zadaća treneru Željku Zagorcu. On je momčad preuzeo još jesenas, tada su bili vodeći, a u sedam zadnjih utakmica kormilarenja nastavio je niz i zadržao vodeću poziciju, zabilježio je 3 pobjede, 3 neriješene utakmice te jedan poraz. U pripremno razdoblje sa igračima je krenuo 28. siječnja.

 

Trener Željko Zagorac. Foto: Vitomir Štuban/cityportal.hr

– Tri do četiri treninga tjedno, vikendom utakmice, koristit ćemo naša igralište te povremeno sportsku dvoranu u Vukovini. Jedna dogovorena utakmica protiv Gradića zbog lošeg vremena je odgođena, imamo dogovorene pripremne utakmice protiv Poleta (B) 11.2., Vatrogasca (K) 17.2. , slijedi 1. kolo Kupa NSVG kontra Mraclina gdje ako prođemo tjedan dana kasnije nastavljamo u Kupu, ako ne protivnika za generalku dogovorit ćemo u hodu – obrazložio je plan pripremnog razdoblja trener Zagorac, što se pak odnosi na stanje u momčadi rekao je.

– Gotovo svi igrači ostaju na okupu, uz “starosjedioce”: vratare M. Zagorca i N. Culovića te igrače Mat. Fabijančića, A. Cavrića, M. Paradžika, B. Bušića, P. Nikolića, M. Stuparića, V. Lučića, I. Šestoka, Mar. Fabijančića, P. Milatovića, S. Raka, P. Guduraša, I. Berkovića, M. Martića te perspektivne još uvijek juniore I. Markulina, D. Mikulina, S. Trputeca i F. Čunčića pristupili su nam A. Šejić, P. Vukadin, M. Kelihar, M. Brajković, Ž. Cvetnić i V. Galeković. Mislim da će oni uz postojeće igrače dati kvalitetu.

Bodovna razlika ispred momčadi koje pušu za vratom nije velika, hoće li moći Turopoljac zadržati ovu poziciju do kraja prvenstva ?
– Svjesni smo situacije, svaka naša utakmica, ali i naših konkurenata bitno će utjecati na krajni poredak. Kod svih će biti neočekivanih posrtaja u 15 narednih kola do kraja, možda smo u nekakvoj prednosti jer nam oni najbliži na tablici dolaze u goste. Prioritet nam je odraditi što kvalitetnije pripreme, a kako želimo zadržati prvo mjesto i ako bude moguće povećati prednost na tablici najbolji recept kojim si možemo ispuniti te želje je jednostavan, moramo pobjeđivati – zaključio je trener Željko Zagorec.

Kako je prošle sezone Turopljac ispustio titulu pred kraj prvenstva i napravio korak unazad – Uprava, igrači i trener svijesni su da ove sezone moraju napraviti dva koraka naprijed za klupski iskorak.