Prijava

Vaša prijava

Kurilovčani moraju popraviti realizaciju


Igrači i struka trećeligaša Kurilovca u pogonu su tri tjedna a ostali su pomalo u medijskoj sjeni zbog događanja na Skupštini kluba kada je ime Udarnik promijenjeno u Kurilovec a umjesto dotadašnjeg predsjednika Filipa Gabelice ustoličen je Daniel Gorenc. O dosadašnjem radu momčadi govorio je trener Damir Biškup.

Sportski direktor Darko Janječić i trener Kurilovca Damir Biškup. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

“U proteklih dvadesetak dana odradili smo sve što je bilo planirano i apsolutno sam zadovoljan. Igrači su sve zadano odradi na maksimalano profesionalnoj razini. Istina, zbog vremenskih uvjeta nismo mogli odigrati utakmicu sa Zelinom pa smo tu u deficitu što se testiranja tiče. U prvom pripremnom dvoboju kontra Lukavca odigrali smo dobru utakmicu na našem pomoćnom terenu (0:0) a s obzirom na uvjete mogu biti zadovoljan prikazanim, jedino realizacija nije bila na nivou jer promašili smo tri do četiri stopostotne prilike. Minulog utorka protiv Hrvatskog dragovoljcem na umjetnoj travi, na žalost po nas, izgubili smo 0:2 ali isto kao i sa Lukavcem, pokazalo se da nam realizacija opet nije funkcionirala a primili smo dva jeftina gola. U samoj igri bili smo dominantniji od drugoligaša”– mišljenja je Biškup mlađi (brat mu Dražen trenutno je bez trenerskog posla).

Nk Kurilovec, zagrijavanje. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Kurilovčani su zimus doveli nekoliko vrlo zanimljivih igrača.

“Ivan Horvat pristigao iz Kustošije, dokazuje se kao pravo pojačanje i do sad je opravdao sva očekivanja. Stjepan Celiček (Dinamo OO) je pojačao konkurenciju u vezi i ništa nije slabiji od otišlog Karamatića (dapače, dečko je već skrenuo pozornost na svoje mogućnosti). Marko Čolić mladi igrač došao iz Lokomotive također se pokazao kao pravo osvježenje. Problema sa mladim Grdenićem nema, on će sigurno zauzeti svoju poziciju na desnom boku. Brajko je u radnom odnosu pa nije mogao nastupiti protiv HD ali inače redovito trenira i mnogo čekujemo od našeg golgetera”.

Moguća su i dodatna pojačanja.

“Suradnja sa drugoligašem Goricom se nastavlja a nakon njihovog povratka iz Medulina očekujemo dolazak jednog mladog kvalitetnog igrača, na posudbu ili za stalno nama je svejedno”– otkriva strateg Kurilovca.

Nk Kurilovec, zagrijavanje.. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

Do starta prvenstva je nešto više od dva tjedna.

“Planiramo odigrati još tri pripremne utakmice. Prva je u subotu 10. veljače u 15,oo na igralištu Lučkog sa Brezovicom, u srijedu bi trebali igrati protiv Dinamo II a generalna proba je 17. veljače s Medimurjem u Čakovcu. U preostala dva i pol tjedna radit ćemo više na taktičkim idejama a isto tako nećemo zapostaviti ni daljni rad na fizičkoj spremi. Moram naglasiti da su naši top igrači Brčić i Ramljak u punom trenažnom procesu (nakon ozbiljnih ozljeda) i praktički od prvog kola ozbiljno računam na njih (posebno na Brčića). U proljetnom nastavku prvenstva sigurno nas očekuje puno teža borba nego što je to bilo jesenas jer smo pokazali da možemo puno toga kvalitetnog i suparnici će dodatno biti motivirani. Mi pak respektiramo i poštujemo sve suparnike ali imamo cilj zadržati 4. mjesto u redoslijedu 18 zapadnih trećeligaša”– zaključio je strateg Kurilovca Damir Biškup.