Prijava

Vaša prijava

Međunarodni turnir Alpas Cup ostaje brand Kurilovca


Siječanjski izbor novog predsjednika Daniela Gorenca umjesto Filipa Gabelice, ostao je pomalo u sjeni iznenadne promjene imena kluba iz Udarnik u Kurilovec, špekulacija da renomirani međunarodni turnir za limače Alpas Cup seli na neku drugu destinaciju, pa i priprema seniorske momčadi te dovođenja novih pojačanja.

Darko Janječić i Daniel Gorenc. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Na pripremnoj utakmici između trećeligaša Kurilovca i Međimurja (2:0) Gorenc je otkrio važno za klub.

“Prije nekoliko dana potpisali smo ugovor s Alpasom (direktorom Kristijanom Japecom) i naš najveći međunarodni turnir na ovim prostorima za one najmlađe ostaje bra(e)nd Kurilovca. Zahvaljujem čelnicima grada Velike Gorice gradonačelniku Draženu Barišiću i zamjeniku Ervinu Kolarecu na pomoći i suradnji.”

 

Tko je Daniel Gorenc novi predsjednik Kurilovca?

“Imam 37 godina, živim na obližnjim Vukomeričkim goricama i bavim se privatnim poslom (ima svoju tvrtku). Obožavam nogomet, sinovi Gabrijel (11) i David (12) su nakon Udarnika već u HNK Gorici a kćerkice Iva i Eva još biraju svoju granu sporta. Na funkciju predsjednika nagovorio me naš sportski direktor Darko Janječić (alfa i omega nogometnog Kurilovca) u čije poznavanje nogometa i karakter imam ogromno povjerenje. Vodim i malonogometnu momčad Gorenc transporti koja igra na svim našim poznatijim turnirima”– predstavio se Gorenc.

Kurilovčani u svlačionici HNK Gorice. Foto: Mato Paviša/cityportal.hr

 

Sponzor je u Turopolju popularne malonogometne takozvane “breške lige” ali i mnogih lokalnih klubova te tako želi pomoći Goričkom sportu.

“Dosadašnji predsjednik Udarnika Gabelica ostavio je uspješan i sređen klub a ja ću se u Kurilovcu i dalje čvrsto držati tih načela i transparentnosti. Težište ostaje još poboljšati rad škole nogometa i oslonac na domaći kadar igrača. Garancija za uspjeh su po nama voditelj škole Senad Harambašić, prvi mu suradnici Krešimir Marušić i Dinko Livada, te Željko Radočaj, Pereković i ostali treneri iz pogona. Ovom prigodom želim se zahvaliti predsjedniku Nenadu Črnku i HNK Gorici na odličnoj suradnji kao i čelnicima grada Velike Gorice (Gorec je naglasio da je apolitičan). Raduje me obiteljska atmosfera u Kurilovcu jer smo svi od igrača, struke, Uprave pa i navijača prava škvadra i tako treba ostati. Imam maksimalno povjerenje u ljude iz svih struktura kluba, posebno u trenera Damira Biškupa i pomočnika mu Juricu Šimira i ne želim se petljati u pojedine jer ionako imam previše posla i obaveza a nogomet mi je na neki način ispušni ventil”-zaključio je Gorenc koji nema ništa s promjenom imena kluba a osim njega, na Skupštini su još izabrani dopredsjednici Zlatko Šoštarec i Ivica Krmpotić, direktor Silvio Kranjac, blagajnik Dražen Vujnović, tajnik Ratko Leder te članovi IO NK Kurilovca Robert Krmpotić, Filip Gabelica, Ivan Novosel, Darko Janječić, Jurica Šimir, Jurica Odrčić, Miro Halilić i Saša Markulin.