Prijava

Vaša prijava

Djevojčice OŠ Slavka Kolara osvojile drugo mjesto u košarci na županijskom natjecanju


Natjecanje Školskih sportskih društava (ŠSD) osnovnih škola Zagrebačke županije u košarci za učenice 7. i 8. razreda održano je jučer u Sportskoj dvorani Žeravinec u Ivanić Gradu. Natjecala su se 3 ŠSD-a: ŠSD August (OŠ Augusta Augustinčića, Zaprešić), ŠSD Kolar (OŠ Slavka Kolara, Kravarsko) i ŠSD Žerka (OŠ Stjepana Basaričeka, Ivanić Grad). Utakmice su igrane u trajanju 4×6 minuta. U prvom susretu učenice iz Kravarskog svladale su s 38:0(!) suparnice iz Ivanić Grada i to je zaista velika rijetkost pobijediti nekoga u košarci bez primljenog koša.

20.02.2018. Ivanić-Grad – Županijsko natjecanje osnovnih škola u košarci za djevojčice. Foto: Matija Ribić

Odlučujući susret za 1. mjesto između djevojčica iz Kravarskog i Zaprešića u regularnom vremenu završen je neodlučenim rezultatom 11:11, nakon odlične igre obje ekipe u obrani. U produžetku od 3 minute ŠSD Slavko Kolar u prvoj minuti ostaje bez ponajboljih igračica Sare Zagorac i Ane Dumić (5 osobnih pogrešaka) i u dramatičnoj završnici gubi 13:14. Ipak, ostat će zapisano da su djevojčice iz Kravarskog osvajanjem 2. mjesta odlično predstavile svoju školu na županijskoj razini, a to je istovremeno i priznanje njihovom voditelju Matiji Ribiću odnosno njegovom stručnom angažmanu.

Rezultati  ŠSD Žerka – ŠSD August 8:40, ŠSD Slavko Kolar – ŠSD Žerka 38:0, ŠSD August – ŠSD Slavko Kolar 14:13.

Redoslijed  1. ŠSD August 4 (2 2 0 54:21), 2. ŠSD Slavko Kolar 3 (2 1 1 51:13), 3. ŠSD Žerka 2 (2 0 2 8:78).

ŠSD Slavko Kolar: Sara Zagorac, Lorena Šandor, Petra Kuzmić, Sara Panižić, Lucija Ceković, Marija Magdalena Bradić, Ana Dumić, Marta Godinić, Kristina Kaurić, Anita Kovačević, Ana Kuzmić, Petra Novosel. Voditelj: Matija Ribić, prof.