Prijava

Vaša prijava

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice poslala otvoreno pismo županu Kožiću


Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Goran Kovačić, poslao je otvoreno pismo županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, u kojem naglašava važnost bazena za velikogorički sport, tražeći da se problem oko izgradnje prilazne prometnice bazenu čim prije riješi. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani gospodine župane,

Obraćamo Vam se ovim otvorenim pismom jer nas je neugodno pogodila vijest koju smo doznali iz medija, da ste Vi kao predlagač, sa dnevnog reda sjednice Skupštine Zagrebačke županije povukli točku dnevnog reda koja je bila vrlo važna za sve stanovnike Velike Gorice, a posebno za nas sportaše.

Poznato nam je kako Zagrebačka županija kao osnivač Srednje strukovne škole Velika Gorica, nositelja prava na zemljištu, treba dati suglasnost Strukovnoj školi da gradu Velikoj Gorici dodijeli pravo građenja ili da se daruje zemljište za izgradnju objekta s pristupnom cestom.

Ističemo, nas sportaše grada Velike Gorice ne interesira nikakva politika ni politikanstvo, stoga ovo pismo nemojte stavljati u kontekst svrstavanja na bilo čiju stranu, vršenja pritisaka ili lobiranja za potrebe dnevno političkih razračunavanja.

Ono što nas svakako interesira, je da se bazen koji je dugogodišnja potreba i težnja nas žitelja Velike Gorice i okolnih područja čim prije završi i stavi u funkciju.

Taj objekt biti će veliki doprinos velikogoričkom sportu kako u pružanju novih mogućnosti bavljenja vodenim sportovima, tako i u rehabilitaciji i oporavku sportaša od ozljeda.

Veselimo se da će bazen biti dostupan i moći će ga koristiti naši sportaši i sportašice sa invaliditetom, kao i najmlađi stanovnici Velike Gorice u organiziranoj provedbi škole plivanja.

Posebno smo žalosni, ali istovremeno i ljuti jer se radi o zemljištu u Velikoj Gorici koje je nekada administrativno i vlasnički pripadalo Općini Velika Gorica na kojem je 1985/86 izgrađena školska zgrada u kojoj djeluje Srednja strukovna škola Velika Gorica koja je danas u vlasništvu Zagrebačke županije. Školska zgrada tada je izgrađena sredstvima samodoprinosa građana Velike Gorice.

Sigurno Vam je poznato da se bazen trebao već tada graditi na mjestu gdje se on danas gradi, a njegovo dovršenje trebalo je biti davne 1987. godine za „Univerzijadu“.

Gospodine župane, svi sportaši Velike Gorice ovim putem apeliraju na Vas, i očekuju da svojim autoritetom i ovlastima koje imate, utječete da se problem oko izgradnje prilazne prometnice bazenu čim prije riješi na zadovoljstvo svih sportaša i žitelja grada Velike Gorice.

Goran Kovačić

Predsjednik ZŠUGVG