Prijava

Vaša prijava

Ženijalni dani u kino donose dva filma posvećena ženama


U povodu Dana žena, Kino Gorica se s dva filma pridružuje 4. Ženijalnim danima, filmskoj fešti koju organizira Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača, a koja je posvećena ženskim i feminističkim filmovima. Na sam Međunarodni dan žena, u 18 i 20 sati u Kinu Gorica bit će prikazani “Božja volja” i “Whitney Houston”. Ulaz za žene je besplatan, dok muška pratnja za sebe plaća kartu po redovnoj cijeni.

“Iz Švicarske nam stiže feel good komedija o vrlo ozbiljnoj temi, film “Božja volja” o kućanici iz malenog sela u Švicarskoj koja mora naučiti kako postati predvodnica lokalnih sufražetkinja. 1971. godina je, i dok cijeli svijet drmaju posljedice seksualne revolucije, a u ostatku Europe žene ravnopravno sudjeluju u društvenom i političkom životu, u toj toliko uređenoj i bogatoj Švicarskoj nema ni političarki ni glasačica“, piše u najavi goričkog kina.

Inače, ovogodišnje 4. izdanje Ženijalnih dana održat će se od 8. do 11. ožujka u 27 gradova i 32 neovisna kina diljem zemlje povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.