Prijava

Vaša prijava

Gorica preko Hajduka još bliže Dinamu II


Gorica – Hajduk II 3-0 foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon odgode prvenstva zbog vremenskih neprilika, nogometaši Gorice pobjedom nad mladom momčadi Hajduka otvorili su nastavak prvenstva II HNL u utakmici 20. kola. Mnogo se toga pisalo prošlih tjedana a Gorica je dovođenjem dvojice domaćih (Dvornekovića, Špičića) i trojice inozemnih pojačanja (Astafei, Iyayi i Mchedlishvili) najavila ambicije u borbi za sam vrh tablice. Sunce se za razliku od jučer sakrilo iza gustih oblaka, a unatoč činjenici da je puhao neugodan vjetar na tribinama se sakupilo blizu petsto gledatelja koji su došli pogledati nastavak prvenstva. Trener Gorice Ivan Prelec ima slatkih briga, svi igrači su mu potpuno zdravi i spremni i nije bilo lako sastaviti prvih jedanaest pogotovo u situaciji kada mu propozicije nalažu trojicu mlađih. Osim “slatkih” briga sa igračima problem struke Gorice fokusirao se u proteklih tjedan dana na vrlo teške uvjete za treniranje obzirom da su svi travnati tereni bili pod snježnim pokrivačem a kako je već duboko u polovici tjedna snijeg odolijevao svim vremenskim prilikama jedan od ključnih zadataka bio je i osposobiti teren koji je još u četvrtak bio potpuno pod vodom, a Gorica se pripremala na vrlo teške uvjete za igru.

Velikim naporima svih zaposlenika ustanove za održavanje terena gradskog stadiona teren je u samo dva dana izvrsno pripremljen i jedan od glavnih razloga bojazni goričke struke stavljen je u drugi plan jer su obje momčadi istrčale za ove prilike na odličan travnjak velikogoričkog gradskog stadiona.

Gorica – Hajduk II 3-0 foto: David Jolić/cityportal.hr

Utakmica je počela oprezno s obje strane, a iskustvo koje je uvelike bilo i prednost na strani Gorice polako ali sigurno diktiralo je da iz minute u minutu Gorica sve prednosti u ovoj utakmici pretvara u svoje pluseve za konačan rezultat. Nije bilo prevelikih prilika do 40. minute kada je rumunjski napadač Viktor Astafei lijepo proigran od strane Maslowskog i iz dosta teške pozicije uspio poentirati za vodstvo domaćih sa kojim se otišlo na odmor. Na poluvremenu je Matoševića zamijenio estonski reprezentativac Henrik Ojamaa i ta je izmjena u potpunosti okrenula utakmicu u samo jednom smjeru i to onom koji je trener Gorice Prelec i priželjkivao. Već u 48. minuti Ojamaa je bio u velikoj prilici iz koje su domaći izborili korner, nakon kojega je centaršut Maslowskog Ljubisavljević glavom pretvorio u 2:0 domaćih.

Nakon vodstva koje je postavilo stvari na svoje mjesto Gorica je otpustila ručnu, a u prilikama koje su se redale mogla i podebljati kapital. Imao je i Hajduk nekoliko dvije dobre situacije u obostrano otvorenoj utakmici no Gorica je iz minute u minutu povećavala dominaciju a krunu na pobjedu postavio je Ojamaa lijepim pogotkom u 88. minuti utakmice za konačnih 3:0. Prvenstvo se nastavlja u srijedu kada Gorica gostuje u Kustošiji (utakmica se igra u 15:00 sati), a drugi krug prvenstva završava 22. kolom u nedjelju kada Gorica dočekuje Sesvete nakon čega se zauzimaju pozicije za izvlačenje trećeg kuga gdje će Gorica sigurno i u 23. kolu biti domaćin.

 

 

2. HNL – 20. kolo
GORICA – HAJDUK II 3:0

VELIKA GORICA. Gradski stadion. Gledatelja 400. Sudac: Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Pušić i Vuković. Četvrti sudac: Cindrić. Delegat: Ljubej.

STRIJELCI: 1:0 – Astafei (40), 2:0 – Ljubisavljević (49), 3:0 – Ojamaa (89).

GORICA (4-2-3-1): Kahlina – Jančetić , Čagalj , Ljubisavljević , Žutić – Marina , Krsnik (od 73. Atiemwen) – Dvorneković (od 82. Špičić), Maslowski , Matošević (od 46. Ojamaa) – Astafei.
TRENER: Ivan Prelec.

HAJDUK II (4-3-1-2): Ljubić – Bašić (od 71. Relota), Šuto , Batarelo, Bradarić – Pasariček , Nejašmić , S. Jurić – Teklić (od 78. Sahiti) – Delić , D. Jurić (od 62. Kreković).
TRENER: Siniša Oreščanin.

ŽUTI KARTONI: Delić (52), Šuto (72).