Prijava

Vaša prijava

Kurilovec nastavio sjajan niz Udarnika


Novi član 3. HNL zapad Udarnik iz Kurilovca jesenas je vrlo dobro odradio polusezonu i prezimio na četvrtoj poziciji u redoslijedu 18 relativno kvalitetnih klubova. Kurilovčani su u siječnju promjenili ime kluba u Kurilovec koji je u nastavku prvenstva nastavio sjajan niz i u 18. kolu u subotu u Zagrebu na Zagrebellu udarnički pobijedio negdašnjeg istoimenog prvoligaša i prvaka države (1:3) golovima Ivana Horvata (igrač utakmice), Filipa Hodaka i Mateja Kelave iz kaznenog udarca (Zagreb je poražen i jesenas u Kurilovcu 2:1). Trener Kurilovca Damir Biškup u Velikoj Gorici (mjesto Kurilovec je sada gradska četvrt) uz asistenciju pomoćnika Jurice Šimira, zaista radi sjajan posao.

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

“Nakon svih nevolja u pripremnom periodu uzrokovanih vremenskim nepogodama moram biti zadovoljan igrom pa i rezultatom na Zagrebellu, mada još imamo prostora za kvalitetniju izvedbu nekih elementa igre. Fizički smo bili ravnopravni Zagrebu koji je imao optimalnije uvjete za trening, kako čujem i dva puta dnevno, i pjesnici će biti tvrd orah za sve u nastavku prvenstva. Naša kvaliteta nije upitna jer imamo iskusniju momčad a i oni mlađi su u Veslačkoj odradili vrhunski posao. Novopridošli iz drugoligaša Gorice Luka Povoljnjak i Petar Lucijan Čurek još nemaju ni 20 ljeta, kao ni naš već starosjedioc Marijan Grdenić, a dokazali su veliki potencijal. Iskusniji Horvat je veliko pojačanje a i svi ostali iz momčadi odigrali su vrlo dobro”– komentirao je subotnju vrijednu pobjedu strateg Biškup i naglasio slijedeće.

 

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

 

“Naš kapetan Jurica Kovačić nije mogao igrati zbog dobivenih kartona, ponajbolje Kristijana Brčića i mladog Branimira Ramljaka čuvali smo za slijedeće dvoboje nakon zaliječenih ozljeda a na klupu su morali standardni Mijo Šarić i zimus doveden kao pojačanje Stjepan Celiček. Uz njih, u zapisniku je bilo još petero mladih ispod 21. godine (utakmicu moraju započeti trojica takvih) koji su naše bogatstvo”.

 

10.03.2018. Igralište na Zagrebellu u Veslačkoj. Nk Zagreb-Bk Kurilovec. Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

 

 

Kurilovčani su nanizali pet pobjeda za redom ali Biškupa to ne uzbuđuje. “Čeka nas naporan tjedan i pojačan trening na prirodnoj travi koju smo zimus malo koristili. Opuštanja nema. U subotu nam dolazi Segesta i nadamo se brojno gledateljstvo. Veslačku i Zagreb pohodio je zavidan broj naših navijača (sportski direktor Darko Janječić spominje brojku 100 a njemu se vjeruje) pa će vjerujem napuniti u subotu i SRC Udarnik u Kurilovcu i moramo već razmišljati da se kao domaćini što bolje predstavimo u novim dresovima prvi put kao NK Kurilovec”.