Prijava

Vaša prijava

Potpredsjednik goričkog SDP-a istupio iz Povjerenstva za asfaltnu bazu


SDP-ovac Damir Šimunić više nije član Povjerenstva za pregovore sa Strabagom o izmještanju asfaltne baze iz Donje Lomnice. U svome dopisu predsjedniku i članovima Povjerenstva obrazložio je svoj postupak, kojeg u cijelosti prenosimo.

„Poštovani gospodine Predsjedniče, poštovani članovi Povjerenstva!

Kao što sam i najavio na posljednjoj sjednici Povjerenstava, ukoliko se inicijativa za izmještanje AB u D. Lomnici bude i dalje ignorirala od strane Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava, ne vidim smisao participiranja u radu Povjerenstva.

Kao što vam je poznato, GO SDP Velika Gorica, inicirala je tematsku sjednicu Gradskog vijeća Grada Velike Gorice na temu problematika izgradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici na kojoj smo čuli sve o štetnosti takvog postrojenja u naseljenom mjestu te smo sudjelovali u donošenju zajedničkih zaključaka te formiranju Povjerenstva koje je trebalo nastaviti s političkim djelovanjem u cilju izmještanja AB.

Mišljenja sam da se zaključci Povjerenstva odrađuju formalno kako bi se stvorio privid o učinkovitosti rada ali bez konkretnih rezultata. Time se otvara dodatni prostor investitoru za dobivanju na vremenu a u cilju smirivanja mještana i njihovog odustajanja od daljnjih akcija.

Povjerenstvo je dopisima i požurnicama zatražilo podršku Gradonačelnika, Hrvatske vlade i nadležnih ministarstava kako bi se AB izmjestila iz Donje Lomnice, međutim više od toga nismo dobili, dapače, dojam je da svi daju podršku Strabagu.

U ovom slučaju, Povjerenstvo je samo alibi onima koji su trebali i mogli doprinijeti rješavanju ovog problema.

Iz navedenih razloga, dajem neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika i člana Povjerenstva.

GO SDP Velika Gorica i ja osobno i dalje dajemo podršku mještanima Donje Lomnice i najavljujemo aktivno sudjelovanje u svim akcijama koje će prethoditi aktivnostima za izmještanje asfaltne baze iz Donje Lomnice.“