Prijava

Vaša prijava

Mlade rukometašice Udarnika na prvenstvo Hrvatske!


U nedjelju 18. ožujka 2018. u gradskoj dvorani u Velikoj Gorici, u kategoriji rukometašica godišta 2002., odigran je posljednji krug natjecanja koji je odlučivao o odlasku na završnicu za prvenstvo Hrvatske.

Mlade cure Udarnika uspjele su sigurno pobjediti Samobor s 12 golova razlike i Trešnjevku s 8 pogodaka i uspjele! Na ruku im je išlo što su Trešnjevka i Ivanić odigrali remi 13:13.

Rezultati: Samobor-Udarnik 12:24, Trešnjevka-Ivanić 13:13, Ivanić-Samobor 20:17, Udarnik-Treönjevka 24:16. Za Udarnik su igrele: Matea Josić, Ema Burić (1 pogodak), Dora Ciprić (1), Katarina Čulumović (1), Marija Perković (3), Lucija Lovrić (2), Anja Vučičević (8), Dorotea Filipec, Karla Brakus (15), Antea Fratnik (3), Gabrijela Skrbin (9), Doris Katalinić (5), Ana Cerovski, Sara Sremić, Ira Nujić.

Trener je Josip Mesnik, tehniko Srđan Vučičević a službeni predstavnik kluba Martina Vugrinović. Predsjednik Udarnika Josip Mučnjak isijavao je razumljivo zadovoljstvo i sreću.

 

“Povijesni uspjeh udarnikove mlade generacije započinje dolaskom trenera Josipa Mesnika na kormilo kluba. Paraleno vodi seniorsku i mladu ekipu, koje se natječu u tri ranga natjecanja, II liga zapad za žene, III HRL liga srediöte te državna liga za 2002 godište. Osim što smo jučerašnjom pobjedom nad seniorskom ekipom Samobora dobili sredinu tablice II lige, osigurali smo sudjelovanje na dražavnom prvenstvu u Umagu za 2002 godište. Za 2002. godište biti ćemo jedini predstavnici Zagrebačke županije, gdje ćemo s ponosom predstavljati još grad Veliku Goricu i Turopolje. U posljednje četiri utakmice ostvarene su četiri pobjede: ŽRK Udarnik-ŽRK Murvica (Crikvenica) 17:12, ŽRK Karlovac-ŽRK Udarnik 16:29, ŽRK Udarnik-ŽRK Samobor 24:12 i ŽRK Udarnik – ŽRK Trešnjevka 24:16.

Predsjednik ŽRK Udarnik Josip Mučnjak. Foto: ŽRK Udarnik

 

Sa ovih osam osvojenih bodova uspjeli smo osigurati 6. poziciji 1. Hrvatske mlađe kadetske rukometne lige za igračice rođene 2002. godine. Sada kada je postignut ovako vrijedan rezultat, čestitam igračicama i treneru na ovom uspjehu. Dakako da su svojim radom u prijašnjim godinama doprinjeli i bivši treneri Panadić i Turan, jer svaki ima malo svog udjela, ali gospodin Mesnik je udario šlag na tortu. Predstoji nam skupljanje financijskih sredstava jer boravak dvadesetak ljudi u hotelu u Umagu te prijevoz i sportska odjeća iziskuju znatna sredstva kako bi reprezentativno predstavljali naš grad Veliku Goricu i županiju”– kazao je predsjednik ŽRK Udarnik Josip Mučnjak.

Trener Josip Mesnik daje upute igračicama. Foto: ŽRK Udarnik

 

Nadovezao se i vrlo uspješni trener Josip Mesnik. “Preuzeo sam momčad na polusezoni u nezavodnoj situaciji i time je ovaj uspjeh tim vredniji. Cure su marljivo radile i trud se eto isplatio. Velik je to uspjeh za velikogorički rukomet jer mislim da smo prvi koji imamo priliku u rukometu boriti se sa 16 najboljih momčadi iz Hrvatske za titulu prvaka. To je za nas malo sportsko čudo. Velika čestitka svim djevojkama, članovima Uprave na čelu s predsjednikom Josipom Mučnjakom a veliko hvala i našim vjernim navijačima na podršci”-kazao je trener Mesnik.